Kutyával üldöztek egy embercsempészt és 22 menekültet Hegyeshalomnál

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztály járőrei június 27-én egy Mercedes vezetőjét és az abban utazókat akarták ellenőrizni az 1-es főúton, a hegyeshalmi határátlépési pont közelében. Az autó sofőrje a rendőröket látva hirtelen megállt, kinyitotta a gépkocsi csomagterét, majd onnan a migránsokkal együtt elfutott a közeli erdő, illetve az államhatár irányába. A járőrök nyomkövető kutyával terepkutatást végeztek és rövid idő alatt elfogták a gépkocsi sofőrjét - B. A. 31 éves marokkói állampolgárt -, valamint egy afgánt és két iránit - közölte kedden a rendőrség.

Az elfogott külföldieket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók a 31 éves marokkói férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

A magyar rendőrök a történtek után értesítették az osztrák hatóságokat, akik az államhatár közelében elfogták az autóból elfutott további 19 külföldit is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek