Megújul egy szombathelyi streetball pálya

21,3 millióért nem pattog majd rajta olyan hangosan a labda.

Szombathelyen a 11-es Huszár úti tömbbelsőben tartott sajtótájékoztatót kedd délután Bokányi Adrienn tanácsnok, az érintett terület önkormányzati képviselője az itt található streetball pálya felújításáról.

Mint mondta, a beruházást 14,9 millió forinttal támogatja az Európai Unió, azonban mostanra kiderült, hogy az összeg „a válság, az építőipari anyagárak elszállása és a forint gyengülése miatt” nem lesz elég a kivitelezésre, ezért a szombathelyi önkormányzat is beszáll a projektbe több mint 6 millió forinttal, így a költségek előreláthatóan 21,3 millió forintra rúgnak majd.

A felújítás többtényezős lesz, mert „a város egyik legrosszabb állapotú sportpályája” a 11-es Huszár úti, így nem elég burkolatot cserélni rajta, újra is kell alapozni. Így készülhet el két műanyag (rekortán) borítású pálya, ami nemcsak a játszani vágyók igényeit elégíti majd ki, hanem azoknak is könnyebbséget hozhat, akiket eddig a betonon hangosan pattogó labdák hangja zavart, hiszen a rekortán ütés- és hangcsillapító felület – árulta el a tanácsnok.

Bokányi Adrienn és a pálya
Fűzfa B. Mihály

Bokányi hozzátette, régóta, a 2014-es kampánytól kezdve dolgozik a tömbbelső „rekreációs zónájának” fejlesztésén, ami először a játszótér kerítésének cseréjében, aztán facsemeték ültetésében, legutóbb pedig egy fitneszpark létesítésében öltött testet, hosszabb távon pedig Uniós sztenderdeknek megfelelően a játszóteret is szeretnék teljesen felújítani.

Most viszont a streetball pálya van soron, átadása őszre várható, a munkálatok időtartamát a képviselő három hónapra becsülte.

Kérdésünkre, hogy a felújítás érinti-e a tömbbelső fáit (amelyekből tekintélyes mennyiségű és méretű van), Bokányi azt mondta, „nem terveznek” fákat kivágni, szerinte „maximum egy fa lehet, amit el kell majd távolítani” , s ha ez így is lesz, pótolni fogják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet