Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

11 éve töretlen a barátság és a szeretet egy oroszlán és a gondozója közt

Születése után a gondozói kénytelenek voltak elválasztani Ziont a szüleitől, mert félő volt, hogy apja megöli. Így kezdődött állat és ember szívmelengető története.

A történet 11 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Simba nevű oroszlánnak kölyke született. Ez volt Zion, akit az apja ellenségesen fogadott, és a gondozók attól féltek, hogy meg fogja ölni, ezért elválasztották. Ekkor került a kis Zion Frikkie Von Solms gondozásába, aki már régóta foglalkozik nagymacskák ápolásával Dél-Afrikában. Von Solms üvegből etette a kis oroszlánkölyköt és azt is megengedte neki, hogy az ágyában aludjon, ennek eredményeként Zion mára egy szelíd óriás, aki túl házias ahhoz, hogy visszaengedjék a vadonba.

Nem tudnak meglenni egymás nélkül

Martin Harvey/Barcroft Media

Frikkie Von Solms felnevelt már 19 oroszlánt és néhány leopárdot is, de csak Zionnal lett ilyen különleges és közeli a kapcsolata. A kölcsönös szeretet és bizalom az életük minden területére kiterjed, jelen van akkor is, amikor együtt vezetik Frikkie teherautóját, vagy ha együtt sétálnak a poros utakon egy nagyot – ezt szigorúan cipő nélkül teszi Von Solms, hogy Ziont ne zavarja a cipője hangja. Ez egy több mint egy évtizedes múltra visszatekintő, szívmelengető és különleges kötelék a férfi és az oroszlán között.

A szokásos séta, farok a kézben...

Martin Harvey/Barcroft Media

Von Solms a Daily Mailnek elmondta:

Egy életre szóló élmény volt felnőni látni, tanulni és élni vele az élete különböző szakaszaiban. Az emberek nem is gondolnák, de az oroszlánoknak is van személyiségük, humoruk és gyakran még nevetnek is. Zion egy szelíd óriás, aki soha nem támadna emberre, és teljesen megbízom benne.

Zion és Frikkie, a két jóbarát

Martin Harvey/Barcroft Media

Zion szereti, ha megölelik

Martin Harvey/Barcroft Media

Ez egy csodálatos barátság kezdete!

Martin Harvey/Barcroft Media

11 évvel ezelőtt, így játszott együtt Zion és Frikkie

Martin Harvey/Barcroft Media

Gyakran kijárnak a szavannákra szétnézni

Martin Harvey/Barcroft Media

Frikkie már hatvankilenc éves, így egyre gyakrabban kell megállniuk pihenni

Martin Harvey/Barcroft Media

A napi séta mindketten nagyon élvezik

Martin Harvey/Barcroft Media

Egy rövid videó kettejük barátságáról angol nyelven:

A Barcroft TV anyaga Zion és Frikkie barátságáról
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra