Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hadházy: 11 milliós vécé, 200 milliós luxusszálló bérlet, 6 milliós tanulmány

A független országgyűlési képviselő nyilvánosságra hozta, mire és mennyit költenek a Nemzeti Médiahatóságnál.

„Megnéztem, mire költik az adófizetők pénzét annál a „Nemzeti Médiahatóságnál”, ahol semmit nem léptek, miután megdönthetetlen bizonyítékok kerültek elő arról, hogyan utasítják az állami televízió munkatársait a kormánypropagandára” – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő.

„Három év alatt 200 milliós bérletet vettek egy hévízi luxusszálló szolgáltatásaira, de ebben az összegben nincs benne a 2020 nyarán zajló ötmilliós költségű vezetői tréning. 21 millióért a Kolping Hotelben is foglaltak szobákat egy évre” – kezdi a sorolást a képviselő, majd így folytatja:

„Ötmilliót költenek egy év alatt fogászati kezelésekre is. Három év alatt 400 milliót költenek külföldi kiküldetések szervezésére is. Az, hogy ebben az utak költségei is benne vannak, vagy csak a szervezés, az nem egyértelmű, de az előbbi esetben is horribilis összegről van szó”

Hadházy azt is kiderítette, hogy a médiahatóságnál 7 millióért küldték nyelvórákra a munkatársakat, emellett egyszer 6 millióért, egyszer pedig 8 millióért rendeltek egy magáncégtől tolmácsfülkét árverésekhez. Az árveréshez a helyiséget pedig 11 millióért bérelték a NAV-tól.

A tételek közt szerepel még egy miskolci mozgássérült vécé kialakítása 11 millióért, Veszprémben ugyanez, igaz ott "csak" 5,5 millióért, illetve egy 6 millió forintos tanulmány a koronavírusról szóló médiahírek hatásáról.

A Telex.hu azt is kiderítette, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál mintegy 650 szakember dolgozik négy budapesti és öt vidéki helyszínen: Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon és Sopronban. A szervezet az állami infokommunikációs erőforrásokkal gazdálkodik, valamint a hírközlési ágazat felügyeletével, illetve médiaszabályozási feladatokkal foglalkozik. Az NMHH-nak 2020-ban 38,4 milliárd forint a költségvetési főösszege.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra