Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A világ legijesztőbb, ördögien kinéző épületei között ott van egy Makovecz-templom is

Méghozzá előkelő helyen. Akár sikerként is elkönyvelhetik ezt a paksiak.

A The Daily Dot a minap közzétett egy listát arról, hogy a redditen milyen építészeti alkotások pörögnek az evilbuildings, azaz a gonosz/ijesztő/kellemetlen/ördögi épületek topikban. Magunk is meglepődtünk azon, hogy milyen előkelő helyen szerepel ezen a listán egy magyar épület, a Makovecz Imre által tervezett paksi templom.

Fort Alexander (Saint Petersburg) - 4488 szavazat

Ez a sokak által ijesztőnek tartott erődítmény a Finn-öböl mellett található Oroszországban, az 1700-as évek elején épült. Jelenleg ez vezeti a topikot.

Fort Alexander
Nyugat.hu

Maunsell-féle tengeri erődök - 2683 szavazat

A máig egyedülálló rendszer a Maunsell-féle tengeri erődök nevet viseli, és a 2. világháború idején épült. Kinézetük miatt az erődök inkább hasonlítanak egy steampunk lépegetőre, mint hadi létesítményre. A hely napjainkban turistalátványosság.

View post on imgur.com

Pyongyang szellemhotel Észak-Koreában - 1976 szavazat

A rakéta alakú felhőkarcoló ötletét a hidegháborús versengés szülte, a kommunista Észak-Korea ezzel akarta bebizonyítani, hogy képes magasabb épületet építeni, mint a kapitalista Dél-Korea.

Az építés 1987-ben kezdődött és 1992-ben állt le. A pokoli toronynak, és fantomhotelnek is nevezett felhőkarcoló csontváza 16 évig félkészen magasodott Phenjan fölé, akkoriban minden hivatalos fotóról leretusálták. A Rjugjong Hotelt az 1989-es Világifjúsági Találkozóra kívánták átadni, csak közben szétesett a szocialista blokk. 2008 áprilisában az egyiptomi Orascom Group, 16 év után újraindította a hotel építését. 105 emeletével és 330 méterével Észak-Korea legnagyobb és a világ 27. legmagasabb építménye ez.

View post on imgur.com

AT&T falansztere New Yorkban - 1940 szavazat

New York belvárosának közepén, Manhattanban is sikerült egy olyan felhőkarcolót felhúzni, amin egyetlen ablak sem található. 170 méterre magasodik a város fölé, egy merő gránittömb az egész. A sima felületet csak a négyesével elhelyezkedő hatalmas szellőzőnyílások törik meg, ablakai egyáltalán nincsenek. Az épületet 1974-ben húzták fel, a gazdája az AT&T telekomcég, a tervezője John Carl Warnecke amerikai építész volt.

View post on imgur.com

Moussolini fasiszta pártszékháza, Róma, 30-as években - 1928 szavazat

View post on imgur.com

A paksi templom, mint Drakula nyári rezidenciája - 1203 szavazat

Előkelő helyen szerepel a topicban a mi paksi templomunk is, a reddit felhasználóitól Makovech Imre alkotása 1203 voksot kapott, mint "egy hely, ahol nyüzsögnek a vámpírok".

A Daily Dot újságírója az 1990-ben épült szénfekete templomot egyszerűen Drakula nyári rezidenciájának nevezi.

View post on imgur.com

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra