Színházalapító szenátorok?

Csütörtökön ismét közgyűlés Szombathelyen. A pénzügyi beszámolók mellett a képviselők elé kerül a város legújabb színházalapítási terve is.

Aki csütörtökön - elméletileg 9-től, de csúszásra mindig lehet számítani - a polgármesteri üdvözléstől kezdve figyelemmel kíséri a városi tévé adását, az először unalmasnak ígérkező pénzügyi beszámolókat hallgathat meg. A tavalyi költségvetésről először a pénzügyi bizottság értekezik, majd a könyvvizsgáló zárszámadása jön, ezt követi a hivatal ellenőrzési csoportjának beszámolója. Ha mindeddig netán kitartottak volna a nézők, akkor a könyvvizsgálói záradékkal ellátott egyszerűsített éves pénzforgalmi jelentés, egyszerűsített mérleg, egyszerűsített pénzmaradvány-kimutatás, egyszerűsített eredmény-kimutatás, egyszerűsített kiegészítő melléklet jóváhagyása elnevezésű napirendi pont garantáltan elüldözi őket a készülékek elől.

Aki valami izgalomra vágyik, nyugodtan tehet-vehet az első órákban, hiszen a településrendezési tervek felülvizsgálatai közül vélhetően csupán a leendő Plaza környékének építési szabályzata okoz némi polémiát.

Aki pedig a nap fő attrakciójára, a színházalapítás miatt ül a tévé elé, kénytelen végighallgatni az önkormányzati gazdasági és közhasznú társaságok és tavalyi mérlegbeszámolóját.

Vélhetően nem tévedünk nagyot, ha az ebéd utánra prognosztizáljuk a színházalapítással kapcsolatos vita időpontját. Nem lenne nagy csoda, ha két közgyűlés közötti eseményekről szóló szokásos tisztségviselői beszámoló miatt - amely már hagyományosan politikai showműsor is egyben - megszakítanák a fenti napirend tárgyalását.

Ahogyan a szenátorok tűrőképességét ismerjük, lesz még erejük arra is, hogy a kora esti órákban foglalkozzanak olyan apró-cseprő ügyekkel, mint a herényi kulturális egyesület bérleti szerződésének módosítása, a központi orvosi ügyelet átalakítása, az Egyházmegyei Óvodával kötött szerződés módosítása, és így tovább.

A zárt ülésről közzétett, igazán rejtélyes elnevezésű "javaslat az önkormányzat által privatizált lakás-és helyiségállományhoz kapcsolódó önkormányzati követelések engedményezésére" napirendjén kívül a többi napirendi pont a szokásos ügyek tárgyalását sejteti.

SZS

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet