Színházalapító szenátorok?

Csütörtökön ismét közgyűlés Szombathelyen. A pénzügyi beszámolók mellett a képviselők elé kerül a város legújabb színházalapítási terve is.

Aki csütörtökön - elméletileg 9-től, de csúszásra mindig lehet számítani - a polgármesteri üdvözléstől kezdve figyelemmel kíséri a városi tévé adását, az először unalmasnak ígérkező pénzügyi beszámolókat hallgathat meg. A tavalyi költségvetésről először a pénzügyi bizottság értekezik, majd a könyvvizsgáló zárszámadása jön, ezt követi a hivatal ellenőrzési csoportjának beszámolója. Ha mindeddig netán kitartottak volna a nézők, akkor a könyvvizsgálói záradékkal ellátott egyszerűsített éves pénzforgalmi jelentés, egyszerűsített mérleg, egyszerűsített pénzmaradvány-kimutatás, egyszerűsített eredmény-kimutatás, egyszerűsített kiegészítő melléklet jóváhagyása elnevezésű napirendi pont garantáltan elüldözi őket a készülékek elől.

Aki valami izgalomra vágyik, nyugodtan tehet-vehet az első órákban, hiszen a településrendezési tervek felülvizsgálatai közül vélhetően csupán a leendő Plaza környékének építési szabályzata okoz némi polémiát.

Aki pedig a nap fő attrakciójára, a színházalapítás miatt ül a tévé elé, kénytelen végighallgatni az önkormányzati gazdasági és közhasznú társaságok és tavalyi mérlegbeszámolóját.

Vélhetően nem tévedünk nagyot, ha az ebéd utánra prognosztizáljuk a színházalapítással kapcsolatos vita időpontját. Nem lenne nagy csoda, ha két közgyűlés közötti eseményekről szóló szokásos tisztségviselői beszámoló miatt - amely már hagyományosan politikai showműsor is egyben - megszakítanák a fenti napirend tárgyalását.

Ahogyan a szenátorok tűrőképességét ismerjük, lesz még erejük arra is, hogy a kora esti órákban foglalkozzanak olyan apró-cseprő ügyekkel, mint a herényi kulturális egyesület bérleti szerződésének módosítása, a központi orvosi ügyelet átalakítása, az Egyházmegyei Óvodával kötött szerződés módosítása, és így tovább.

A zárt ülésről közzétett, igazán rejtélyes elnevezésű "javaslat az önkormányzat által privatizált lakás-és helyiségállományhoz kapcsolódó önkormányzati követelések engedményezésére" napirendjén kívül a többi napirendi pont a szokásos ügyek tárgyalását sejteti.

SZS

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet