A 104 éves Spiegler Elemér bácsi épp Oberwartban shoppingol

... és hazajár, mert Felsőőrön született...

Egy olvasónk az oberwarti (felsőőri) szupermarketben futott össze Spiegler Elemérrel, Szombathely legidősebb holokauszt-túlélőjével, aki a Napfényember című dokumentumfilm főszereplője is, és aki a forgatáskor még csak 101 éves volt.

Elemér bácsi éppen shoppingol
Nyugat.hu

Elemér bácsi éppen shoppingolt, bagettet, thai levest, csípősebb fűszereket pakolt a kocsijába. Idén 104 éves, kiváló egészségnek örvend, még a kísérőit is sürgette, hogy siessenek, mert sok még a dolog.

Reméljük még sokszor és sok helyen találkozhatunk, hasonlóan vidáman és jó egészségben!

Mi a titka?

Talán, hogy kilencvenkét évesen még maga varrta az unokák cipőit. 101 évesen is naponta két újságot olvasott át, kezeli a dvd lejátszót, imádja a focit, az operetteket, és fáradhatatlanul bújja a történelmi témájú könyveket. Egyre viszont kényes, és talán ez is a hosszú élet egyik titka: vigyázott arra, hogy jól aludjon, és kevés legyen a vacsora. Szereti a hasát és a magyaros kosztot, nem veti meg a kínai gyorsbüféket sem. A tévében minden érdekli, csak a sok „csim-bum” zenét, azt nem szereti - Spiegler Elemér bácsival pár éve mi is hosszasan beszélgettünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű