Vasi fürdőfejlesztések

Budai Zoltán turisztikai helyettes államtitkár Bükfürdőn hirdetett eredményt a Széchenyi Terv Turizmusfejlesztési Program - Egészségturizmus alprogram keretében kiírt pályázatokról.

Budai Zoltán turisztikai helyettes államtitkár Bükfürdőn hirdetett eredményt a Széchenyi Terv Turizmusfejlesztési Program - Egészségturizmus alprogram keretében kiírt pályázatokról.

A termál- illetve gyógyfürdők, valamint a kapcsolódó szálláskapacitás fejlesztésére beérkezett támogatási kérelmekről -a szakmai bíráló bizottság javaslatai alapján - Matolcsy György gazdasági miniszter harmadik alkalommal hozott döntést. Az állami támogatást nyert hét gyógy- és termálfürdő fejlesztési pályázat és egy szálláshely-fejlesztés összesen közel 4,55 milliárd forintot kapott. A beruházások összértéke mintegy 10,8 milliárd forint.

A Büki Gyógyfürdő mint hazánk egyik legnagyobb hírű gyógyturisztikai helyszíne, a fedett fürdő bővítésére és a fürdő rekonstrukciójára kért a Széchenyi Tervből támogatást. A jelenleg 19 medencével, gyógyászati részleggel, gyógykempinggel, konferencia-központtal rendelkező, évi 840 ezer fő feletti vendégforgalmat produkáló gyógyfürdő egészségturisztikai célú komplex fejlesztése kapacitásbővítésre, a szolgáltatási paletta bővítésére és a szolgáltatások minőségének javítására irányul. A sajátos jellegű gyógyvízre való tekintettel kiemelkedő fontosságúnak tartják a gyógyászati szolgáltatások fejlesztését, és az osteoporosisban szenvedők gyógyvízen alapuló kezelését.

A teljes beruházási összeg 2,033 milliárd forint, melyhez a Gazdasági Minisztérium 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad. A fejlesztés hatására 23 új munkahely létesül.

Bükfürdőn valósul meg a Hungária Golf Ingatlanforgalmazó-Fejlesztő Kft. egészségség-turisztikai központ létesítésére irányuló fejlesztése is, mely várhatóan jól kiegészíti majd a kibővült fürdő szolgáltatásait. A tervezett beruházás tárgya egy kb. 2000 négyzetméter nagyságú központ létesítése a Birdland Golf és Country Club keretében, amelynek európai szintű legfontosabb szolgáltatásai: a termálvíz tulajdonságaival összhangban levő gyógyszolgáltatások, valamint golf és fitness.

A beruházás összértéke 1,572 milliárd forint, melyet 43,5 százalékban, 685,36 millió forinttal támogat az állam. A fejlesztések 41 új munkahelyet teremtenek.

Fedett, trópusi jellegű fürdőkomplexum építését tervezi a Szentgotthárdi Termál Fürdő Kft, ezzel a szinte egyedülálló szolgáltatással (Debrecenben terveznek hasonlót) jelentősen hozzájárul a hazai kínálat színesítéséhez. Az újonnan épülő, az év 365 napján üzemelő fedett építmény teljes alapterülete 5400 m2. A 4000 m2-es medencetérből 1400 m2 a vízfelület (úszómedence, tanmedence, gyermekmedence, kis- és nagy élménymedence, őrült folyó, örvénymedence, 2 pezsgőmedence és merülőmedence), amit szaunaház, fitnessközpont, orvosi szárny és vendéglátó egységek egészítenek ki. Az épület környezetében kialakításra kerül egy dísztó parkkal. A pályázó célja, hogy az európai szintű termálpark megvalósítása után egy második ütem során négycsillagos termálhotel építését kezdje meg.

Krámer

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet