Halál a sitkei kocsma előtt

Ki gondolta volna, amikor az alkoholista "Ladikát" valószínűleg a szokásos módon kidobták a kocsmából, hogy ez lesz a vége? Akárhogy is, Ladika meghalt, s a jelek szerint ebben többen is közreműködtek.

Ki gondolta volna, amikor az alkoholista "Ladikát" valószínűleg a szokásos módon kidobták a kocsmából, hogy ez lesz a vége? Akárhogy is, Ladika meghalt, s a jelek szerint ebben többen is közreműködtek.   

Mindez még húsvét vasárnapján történt, a Kossuth Lajos utcai italbolt előtt. Itt halt a helybeli, nem éppen szeplőtlen múltja miatt jól ismert 47 éves férfi.

K.L. halálát, akit az egész falu Ladika néven ismert, az igazságügyi orvosszakértő vélemény szerint koponyasérülés okozta, de szerte a testén több külsérelmi nyomot is rögzítettek.

Az ügyben a rendőrök hetven tanút hallgattak meg, s 40 személy részvételével közel két és fél órás helyszíni bizonyítási kísérlet során próbálták tisztázni az eset körülményeit.

S hogy mi is történt? Azon a vasárnapon focimeccs volt a faluban, s a kocsmában csupán néhány törzsvendég mulatta kedvét. Ők elmondták, hogy a büntetett előéletű K.L. kapatosan érkezett a kocsmába, ahol azonban már nagyon régen nem szívesen látott vendég volt. Ezért a pultos N.L. megpróbálta elküldeni, majd kivezette a helyiségből. Ladika azonban feltétlenül csillapítani szerette volna szomját, ezért újra és újra visszatért. Ekkor N.L. már kissé idegesebben, néhány pofon kíséretében ismét kivitte az italmérésből. De Ladika hajthatatlan volt, megint visszatért a kocsmába, italt azonban nem kapott, mert ismételten kivezették. Néhány szemtanú úgy emlékszik, hogy amikor az ittas férfit kilökték a krimóból elesett és beverte a fejét a betonba.

Az italbolt bérlője P.Cs., aki maga is a focicsapat tagja, este hat óra után, a mérkőzést követően ért oda a kocsmába. Elmondása szerint ekkor az üzlet előtt cipőjével megfordította az eszméletlenül a földön heverő férfit, s a betonról áthúzta az árokpartra, hogy a meccs után érkező vendégek - köztük gyerekek is - ne lássák az ittas embert. Egyes tanúk szerint azonban a kocsmáros nem csak megfordította, hanem bántalmazta is Ladikát.

A tanúkihallgatások alapján további két személyt hallgattak meg a rendőrök gyanúsítottként, akik valószínűleg szintén bántalmazták a férfit.

Ez hát a történet, s hogy a négy ember közül ki milyen módon járult hozzá a szerencsétlen ember halálához, azt valószínűleg majd a bíróságnak kell eldöntenie. A rendőrség ugyanis halált okozó testi sértés elkövetésének alapos gyanúja miatt mindannyiuk ellen vádemelést javasol az ügyészségnek.

D.J.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet