Eltüntetett gödrök, felújított park

Ismét átadták a forgalomnak Szombathely egyik legrosszabb útjaként elhíresült Dózsa György utat. A főiskolások ráadásul egy újjávarázsolt parknak is örvendhetnek.

Ismét átadták a forgalomnak Szombathely egyik legrosszabb útjaként elhíresült Dózsa György utat. A főiskolások ráadásul egy újjávarázsolt parknak is örvendhetnek.

Különösebb felhajtás nélkül zajlott a "visszacsatolási ceremónia". Szombathely polgármestere a köszöntő és köszönetnyilvánítások után röviden vázolta a több mint húszmillió forintos beruházás előnyeit. Az útburkolat felújítása mellett 370 folyóméternyi járda is újjászületett. Nem kell félni a " magyar átoktól", pontosabban attól a jelenségtől, hogy a frissen átadott utat hamarosan felbontják, mivel minden közmű elkészült és a helyére került.

Az eddig szinte jelentéktelennek és dzsumbujnak tűnő Károlyi Gáspár tér parkja is új köntöst kapott az SZDSZ városi frakciójának köszönhetően - tudtuk meg a polgármestertől. (Így folytatódhatott sajátos módon az előző ciklusban elkezdett, most pedig abbamaradt parkfelújítási-program.) Négy képviselő ajánlotta fel címezhető egy-egy millió forintját a park felújítására, amelynek bizonyára a főiskolások örülnek majd leginkább, hiszen a park a dekoratív kavicsos sétányok mellé tizenkét új padot, és jópár hulladékgyűjtőt is kapott, így két előadás között jókat lehet szellőzni. Kérdés persze, mennyire becsülik majd meg az erre járók a kis zöld szigetet?

A Tanárképző Főiskola egyéb díszekkel is gazdagodott: a főépület homlokzatán koronát kapott az ország- és megyecímer.

foiskcim.jpg (14836 bytes)

"Hát...akkor hadd jöjjön a forgalom!" -adta ki a vezényszót a polgármester és a ránctalanított Dózsa György utat ismét ellepték az autók.

tm

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet