Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

12 évet kér az ügyészség a veronai buszbalesetet túlélő buszsofőrre

Egy tanú azt vallotta, hogy az életben maradt sofőr vezette a buszt a balesetkor.

Áttörést hozott a három évvel ezelőtti, 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset hétvégi bírósági tárgyalása - írja a Blikk. Az ügy koronatanúja, Papp Róbert, a síutat szervező pedagógus a veronai bíróságon határozottan kijelentette: a becsapódás pillanatában V. János, a tragédiát túlélő buszsofőr ült a volánnál. V. János korábban azt állította, hogy az ütközésben szörnyethalt váltótársa vezetett, csakhogy a vallomást tévő pedagógus a sofőr mögött utazott.

A sofőr ezúttal sem vett részt a tárgyaláson, az olasz törvények értelmében ez nem kötelező, így nem hallhatta, amint az ügyész 17 ember halálának okozásával vádolta, és gyorsított eljárásban a legszigorúbb, 12 év börtönbüntetést kért rá.

MTI/EPA/ANSA/VIGILI DEL FUOCO/Vigili Del Fuoco Handout

Az ügyben itthon gyanúsítottként hallgatták ki a férfi háziorvosát, aki tudott a buszsofőr alvászavaráról, mégsem végezte el a sofőr soron kívüli egészségi alkalmassági vizsgálatát.

Tizenheten haltak meg a három évvel ezelőtt történt szerencsétlenségben, amelyben a Verona melletti autópályán a franciaországi síelésből hazatartó iskolásokat szállító magyar autóbusz egy felüljáró pillérjének ütközve kigyulladt Többen meghaltak egy gyerekeket szállító magyar busz olaszországi balesetében 2017. January 21. 07:56 . Egy sérült később a kórházban hunyt el.

Később kiderült, hogy a busz nem volt műszaki hibás Nem volt műszaki hibás a tragikus balesetet elszenvedő autóbusz 2017. January 24. 14:39 , a hozzátartozók az életben maradt sofőrt hibáztatták. Vizsgálat indult Vizsgálat indult a veronai buszbalesetet túlélő sofőr ellen 2017. January 31. 10:24 ellene, ezt azonban korábban lezárták.

Tavaly év végén az elhunytak hozzátartozói 18 keresztet állítottak Veronai buszbaleset: 18 keresztet állítottak az életben maradt sofőr házánál 2019. December 27. 15:05 a túlélő buszsofőr háza előtt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra