1,2 milliárd forintot fizettünk tavaly naponta az autópálya-matricáért

A 2022-es nettó 387 milliárdos árbevételhez képest 13 százalékos növekedést ért el a vállalat.

Több mint 445 milliárd forintos bevétellel zárta a tavalyi évet az útdíjrendszert működtető és matricákat értékesítő Nemzeti Útdíj Szolgáltató Zrt. – olvasható a cég beszámolójában, amit a Telex szemlézett.

A 2022-es nettó 387 milliárdos árbevételhez képest 13 százalékos növekedést ért el a vállalat, és nagyjából napi 1,2 milliárd forintot keresett az autópálya-matricák eladásán.

Az Útdíj Szolgáltató üzleti tevékenységből származó eredménye a 2022-es 3,9 milliárdos mínuszhoz képest tavaly már közelítette az 1,5 milliárd forintot. De az adózott eredmény 2023-ban 216 milliárd forintra csökkent, ami a 2022-es közel 20 milliárdtól jelentősen elmarad.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek