Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Le a felvételivel, jobb tankönyveket! - 1956-ban a szombathelyi gimisek sem hagyták szó nélkül

A Berzsenyi Könyvtár digitális archívumában rábukkantunk a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 12 pontjára.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a röpirat még nem egészen 60 éves, ugyanis 1956. október 29-én állították össze a szombathelyi diákok. A Nagy Lajos Ifjúsági Tanácsának 12 pontja között olyan követelések szerepelnek, mit a kötelező orosz nyelvoktatás eltörlése, Magyarország semlegessége, a tanulmányi túlterheltség megszüntetése, jó tankönyvek, külföldi tanulmányutak, szabad továbbtanulási lehetőségek és a felvételi eltörlése. A diákok azt is kijelentették, hogy addig nem vesznek részt az előadásokon, amíg az orosz csapatok ki nem vonulnak Magyarországról.

A Nagy Lajos Gimnázium 12 pontja
Garai Antal Atom
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A 12 pont között szerepel "dr. Kovács Tibor tanár ügyének felülvizsgálata" is. A tanárt gyaníthatóan politikai okok miatt távolíthatták el az iskolából, de aki bővebben tud valamit, írja meg nekünk!

A petícióhoz egyébként az iskola nevelőtestülete is csatlakozott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés