Eddig: 426 520 / 3 000 000 Ft, 31 támogató. Még10nap.
Légy része az igazságnak!

Le a felvételivel, jobb tankönyveket! - 1956-ban a szombathelyi gimisek sem hagyták szó nélkül

A Berzsenyi Könyvtár digitális archívumában rábukkantunk a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 12 pontjára.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a röpirat még nem egészen 60 éves, ugyanis 1956. október 29-én állították össze a szombathelyi diákok. A Nagy Lajos Ifjúsági Tanácsának 12 pontja között olyan követelések szerepelnek, mit a kötelező orosz nyelvoktatás eltörlése, Magyarország semlegessége, a tanulmányi túlterheltség megszüntetése, jó tankönyvek, külföldi tanulmányutak, szabad továbbtanulási lehetőségek és a felvételi eltörlése. A diákok azt is kijelentették, hogy addig nem vesznek részt az előadásokon, amíg az orosz csapatok ki nem vonulnak Magyarországról.

A Nagy Lajos Gimnázium 12 pontja
Garai Antal Atom

A 12 pont között szerepel "dr. Kovács Tibor tanár ügyének felülvizsgálata" is. A tanárt gyaníthatóan politikai okok miatt távolíthatták el az iskolából, de aki bővebben tud valamit, írja meg nekünk!

A petícióhoz egyébként az iskola nevelőtestülete is csatlakozott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra