12 sugárhajtású repülőt vett a Magyar Honvédség

Azt mondják, ez hozzájárul a békéhez.

Folytatódik a Magyar Honvédség megerősítése: további repülőgépekkel bővül a magyar haderő - közölte a kormány pénteken a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint 2024-ben 12 könnyű sugárhajtású, L-39NG típusú repülővel bővül a Magyar Honvédség gépállománya. Ebből nyolc a pilóták kiképzését, négy a felderítő célokat szolgálja majd - tették hozzá.

Az L-39NG
Facebook/Magyarország kormánya

"Olyan nemzeti haderőt építünk, amely garantálja az ország békéjét és biztonságát" - fogalmaztak a kormány Facebook-oldalán.

A Wikpédia szerint a L–39NG egy kétüléses sugárhajtóműves kiképző és könnyű harci repülőgép, amelyet a cseh székhelyű, de részben magyar tulajdonú AERO Vodochody AEROSPACE a.s. fejleszt és gyárt.

Eddig Magyarországon kívül Csehország, Ghána, Szenegál és Vietnám rendelt belőle.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek