Izlandon már egyetlen olyan 25 év alatti fiatal sincs, aki azt gondolja, hogy Isten teremtette a világot

Egy érdekes új kutatás azt kutatta meg, mennyire istenhívők a skandináv szigetország lakói. Arra azonban valószínűleg a kutatás készítői sem számítottak, hogy a végén kiderül: a megkérdezett 25 év alatti fiatalok 94 százaléka szerint az univerzum tényleg az ősrobbanással jött létre, 6 százalék inkább nem mond véleményt, vagy valamilyen egyéb okra vezeti vissza a világ születését, Istennek viszont nulla százalékuk tulajdonítja azt.

Tim Brinton / NewsArt.com

Ugyan az istenhit aránya az átlagéletkor előrehaladtával nő, a klasszikus bibliai eredettörténetben például a 25-44 éves közöttieknek már 10 százaléka hisz, az 55 év felettiek közül pedig minden negyedik ember, és az országban is az embereknek valamennyivel kevesebb mint a fele még vallásosnak vallja magát, azért beszédes tény, hogy egyetlen fiatalt sem találtak, aki szerint a nagyszakállú fogta magát, és hét nap alatt összedobta a cuccot, amit ma Univerzumnak hívunk.

Sőt, igazából a vallásosok aránya sem volt még ennyire mélyponton. Igaz, a skandinávok eddig is remekeltek istentagadásban, gondoljunk csak a nem túl messzi Norvégia templomgyújtogatós metálhagyományaira. Bár az is tény, hogy világszerte jellemző a szekularizálódás és a vallásosok számának csökkenése .

( via )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek