Nagyobb lett a lángja, mint a füstje

Két tompa puffanás után sűrű sötét füst borította be a eget péntek délelőtt a szombathelyi oladi domb felett, ahol családi- és hétvégi házak találhatók.

Két tompa puffanás után sűrű sötét füst borította be a eget péntek délelőtt a szombathelyi oladi domb felett, ahol családi- és hétvégi házak találhatók. Ezúttal nem merényletről volt szó. Húsfüstölésnek indult, üszkös romok maradtak utána.

A napokban levágott, közel három mázsás disznó szalonnáját kívánta megfüstölni N.Lajos. A reggel füstre akasztott finomságokat csupán kis időre hagyta magára, de ennyi éppen elég volt ahoz, hogy egy kósza szikra lángba borítsa a gazdasági épületet. Az erős szélben rohamosan terjedő lángok ellen a visszaérkező házigazda már semmit sem tehetett, szomszédai tartották vissza, hogy ne induljon javai mentésére. Így hát a hús mellett közel száz nyúl és több tyúk is a tűz martaléka lett.

Eltévedtek a tűzoltók, elfogyott az oltóanyag
Információink szerint ráadásul felrobbant két üresnek hitt 5 kg-os gázpalack, további két nagy palackot pedig a tűzoltók menekítettek ki a házból. A lánglovagoknak egyédként is a vártnál több akadállyal kellett megküzdeniük ez alkalommal. Mivel hétvégi házakról van szó, ezért a környéken már nincsenek utcanevek, így fordulhatott elő, hogy az első tűzoltóautó elkeveredett a földutak között. Egy szomszéd szaladt utána, hogy mutassa a helyes utat.
Éghető anyag utánpótlásnak sem volt híjja a háznál, mert a már magába roskadt, lángoló gazdasági épület mellett sok faanyag, festék és lim-lom volt felhalmozva. Így hát hamar fogyott az oltóanyag, hiába vonult ki három autó. Vízért az oladi templom melletti, viszonylag távoli tűzcsaphoz jártak, míg az egyik környékbelinek felrémlett, hogy mintha a közelben is lenne egy ilyen szerkezet. Volt is. Közben még egy deffekt is boldogította a tűzoltókat.

Minden odaveszett...
A házigazda ekkor már az egyik tűzoltóautó lépcsőjén ült és szomorúan szemlélte birtokának pusztulását. Erre meg is volt minden oka. A szépen karbantartott, panorámás telek tavasztól a tél beköszöntéig lakóhelyéül szolgált a szombathelyi férfinak és élettársának. Ide menekültek a város zaja elől, állatokat tartottak, gazdálkodtak. Ennek azonban most vége. Néhány perc alatt minden odaveszett a lángokban.
N. Lajosnak, mint a legtöbb környékbelinek nem volt biztostása.

tm

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet