Rafting a Perinten

Nem hittek a szemüknek a szombathelyiek, amikor múlt hétvégén gumicsónakos fiatalok gyakorolták a vadvízi evezést a Perintben...

A húsz éves Gellért  és Laci először a két héttel ezelőtti, jóval kisebb áradáskor döntötte el, hogy kihasználják a helybe jött "folyó" adottságait és kipróbálják, milyen is a raftingozás.

– Hipermarketben vásároltunk egy kínai gumicsónakot, amivel "bejártunk" a patakparti benzinkúthoz, ott fújattuk fel, aztán vízre szálltunk és meg sem álltunk a város határáig – mesélte Laci, aki barátjával együtt ekkor próbálta  ki először ezt a sportot. – Amikor megláttuk mekkorára duzzadt a Perint azonnal tudtuk, hogy jönnünk kell, ezt nem lehet kihagyni.

A hidakon kisebb tömeg verődött össze, többen tapssal jutalmazták a fiatalokat, akik az örvényekkel küzdve száguldottak Körmend irányába, majd a város szélétől barátjuk autóval visszavitte őket a belvárosba, ahol újra a  hullámok közé vetették magukat.

– Kicsit felpezsdítettük a város életét. Örülnénk, ha ilyen frankón magas maradna a Perint, Szombathelynek is jól jönne egy folyó. Megfigyeléseket is végeztünk, eszerint a vízben a színtelen és zöld üvegek aránya egy a háromhoz. Találtunk egy fuldokló focilabdát is, amit sikeresen kimentettünk – komolytalanodott Gellért, miközben a kínai viziszörnyből "ülték ki" a levegőt a lezárt Centenáris hídon. – A következő célunk egy nagyobb folyó, talán a Rába lesz   – mondja.

Ha komolyan gondolják, akkor a vállalkozó kedvű fiataloknak nem árt felújítaniuk az eszközparkjukat, mivel a Perint is alaposan leamortizálta a lapátjaikat, mindkettő eltörött. A Perint Rallyról videót is készített a srácok barátja, amit itt lehet megnézni.
A képekre kattintva, láthatja galériánkat!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport