Rafting a Perinten

Nem hittek a szemüknek a szombathelyiek, amikor múlt hétvégén gumicsónakos fiatalok gyakorolták a vadvízi evezést a Perintben...

A húsz éves Gellért  és Laci először a két héttel ezelőtti, jóval kisebb áradáskor döntötte el, hogy kihasználják a helybe jött "folyó" adottságait és kipróbálják, milyen is a raftingozás.

– Hipermarketben vásároltunk egy kínai gumicsónakot, amivel "bejártunk" a patakparti benzinkúthoz, ott fújattuk fel, aztán vízre szálltunk és meg sem álltunk a város határáig – mesélte Laci, aki barátjával együtt ekkor próbálta  ki először ezt a sportot. – Amikor megláttuk mekkorára duzzadt a Perint azonnal tudtuk, hogy jönnünk kell, ezt nem lehet kihagyni.

A hidakon kisebb tömeg verődött össze, többen tapssal jutalmazták a fiatalokat, akik az örvényekkel küzdve száguldottak Körmend irányába, majd a város szélétől barátjuk autóval visszavitte őket a belvárosba, ahol újra a  hullámok közé vetették magukat.

– Kicsit felpezsdítettük a város életét. Örülnénk, ha ilyen frankón magas maradna a Perint, Szombathelynek is jól jönne egy folyó. Megfigyeléseket is végeztünk, eszerint a vízben a színtelen és zöld üvegek aránya egy a háromhoz. Találtunk egy fuldokló focilabdát is, amit sikeresen kimentettünk – komolytalanodott Gellért, miközben a kínai viziszörnyből "ülték ki" a levegőt a lezárt Centenáris hídon. – A következő célunk egy nagyobb folyó, talán a Rába lesz   – mondja.

Ha komolyan gondolják, akkor a vállalkozó kedvű fiataloknak nem árt felújítaniuk az eszközparkjukat, mivel a Perint is alaposan leamortizálta a lapátjaikat, mindkettő eltörött. A Perint Rallyról videót is készített a srácok barátja, amit itt lehet megnézni.
A képekre kattintva, láthatja galériánkat!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Sport