3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

14 napot kapott a kormányalakításra Robert Fico

Robert Ficót bízta meg a kormányalakítással a szlovák államfő. 14 napja van erre.

Átadta a kormányalakítási megbízás dokumentumait Zuzana Caputová szlovák államfő a szombati előrehozott parlamenti választáson győztes párt, az Irány (Smer-SSD) elnökének, Robert Ficónak a pozsonyi államfői palotában hétfőn.

Az államfő közvetlenül a megbízatás átadása előtt tett nyilatkozatában bejelentette: az alkotmány értelmében a győztes párt elnökét bízza meg a kormányalakítással, és - mint mondta - ahogy az eddig is lenni szokott, a megbízatás most is időlegesen behatárolt. Az államfő arról is tájékoztatott, hogy Robert Ficót követően még hétfőn találkozik a választáson másodikként végzett Progresszív Szlovákia (PS) vezetőjével, kedden pedig Peter Pellegrinivel, a Hang (Hlas-SD), majd a későbbiekben a mandátumot szerzett többi párt vezetőivel is.

Robert Fico a kormányalakítási megbízatás átvételét követően elmondta: az államfőtől 14 napot kapott a kormányalakításra . "Nem lesz könnyű folyamat, de mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy ezen idő alatt Szlovákiának új kormánya legyen" - jelentette ki.

A Szlovákiában szombaton megtartott előrehozott parlamenti választásokat Robert Fico pártja, az Irány (Smer-SD) nyerte, a leadott szavazatok 22,9 százalékát megszerezve, ami 42 mandátumot jelent számukra a 150 fős pozsonyi törvényhozásban.

A parlamentbe összesen 7 párt, mozgalom és koalíció jutott be, 68,5 százalékos választási részvétel mellett. Az új összetételű parlamentnek 30 napon belül kell összeülnie.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet