Szombathelyen ismét összefogott a baloldal

Az MSZP és az SZDSZ közös szombathelyi polgármesterjelöltje dr. Ipkovich György lesz.

Az MSZP és SZDSZ szombathelyi szervezete sajtótájékoztató keretében bocsátotta szél szárnyára a hírt: az országgyűlési képviselőválasztások sikerén felbuzdulva az önkormányzati választásokon is közös jelöltekkel szállnak ringbe. Az összefogásra a tavaszi országgyűlési választásokon elért közös siker, dr. Hankó Faragó Miklós első fordulós győzelme adott jó okot a két párt helyi szervezetének. Most szép esélyeket látnak a diadal megismétlődésére.

A terv fókuszában Ipkovich Györgydr. Ipkovich György
A szombathelyi szocialisták tíz napja, míg az SZDSZ helyi szervezete múlt pénteken adta áldását arra, hogy a két baloldali párt közös jelölttel induljon el a szombathelyi polgármesteri székért vívott küzdelemben. A kettős bizalmat dr. Ipkovich György (MSZP) nyerte el, ő lett a baloldal reménybeli polgármestere, s az együttműködési terv első pontjának kulcsfigurája.
Az MSZP és az SZDSZ győzelme esetén két alpolgármester segítené a városvezetés munkáját. A tisztség két várományosa Feiszt György (SZDSZ), aki már volt alpolgármestere az előző ciklusban a városnak, és Csermelyi András (MSZP) lett, akit mint szakértő politikust tartanak számon a testületben. Az alpolgármesteri munkák megosztásáról is esett már szó. A színházalapítás folyamatának beindítása például Feiszt Györgyre várna, míg Csermelyi András feladata a hivatalvezetés és a műszaki városvezetés lenne.
Egyébként mindhárom politikus régi tagnak számít már a szombathelyi testületben, Ipkovich György és Csermelyi András már rendszerváltás, és Feiszt György is több ciklus óta városatya. Némi meglepetés a nevek megjelölésekor legfeljebb az okozhatta, hogy a SZDSZ frakcióvezetőjét, Szombathely korábbi polgármesterét, Wagner Andrást nem tolták előtérbe a szabaddemokraták.

Közösek lennének a képviselőjelöltek is
Szombathely tizenhét képviselői körzetében szintén közös jelöltek indulnak. Az MSZP tizenegy, míg az SZDSZ hat jelöltet ad a tervek megvalósításához. Siker esetén az önkormányzati testületen belül alakított koalíció gondolata is valósággá válhat - tudtuk meg Feiszt György alpolgármester-jelölttől.
Az elképzelésekre még a pártok országos testületeinek is rá kell bólintaniuk. A döntés július 15-ig születhet meg, hivatalossá csak ezután válhat a szombathelyi paktum. A tervek megvétózásától azonban a helyi szervezetek tagjai közül senki sem tart.

Rövid és hosszú távon
Egységes csapattal és egységes koncepcióval kívánunk indulni a választásokon és az azt követő négy éves ciklusban - mondta Ipkovich György polgármesterjelölt. Rövid és hosszú távú terveik gerincét egy új, csapatszellemű várospolitika adná. Nagy figyelmet szeretnének fordítani a civil szervezetek támogatására, száz napos programjuk legfőbb eleme pedig a lakásépítési akció azonnali beindítása lenne. Szombathely felvirágoztatását a megyével és a térséggel kialakított gyökeresen új kapcsolat kialakításával is igyekeznének majd elősegíteni - tudtuk meg.

"A jelenlegi vezetést le kell váltani!"
dr. Ipkovich György és Feiszt GyörgyA jelenlegi városvezetést az elmúlt négy év tapasztalatai alapján alkalmatlannak tartjuk a város irányítására - hallhattuk többször is a tájékoztató alatt. Ipkovich György a nagy hibák közé sorolta az egyeztetések hiányát és a kormányzati kapcsolatok nem megfelelő ápolását. Legfőbb céljuk épp ezért e csorba kiköszörülése, a pártok és a városi szervezetek közötti széles egyeztetés és a hasznot hozó, minőségi kapcsolatok építése lenne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet