Nálunk ez a módi!

Itt egy fodor, ott egy rojt, és micsoda szín-kavalkád. Elég csak végignézni pár kirakatot, és már mindent tudunk az idei szombathelyi divatról.

A helyi fiatalokat nézve olyan érzésem támad, mintha ez a nyugat-magyarországi "nagyváros" a világ egyéb részeitől teljesen elszigetelődve élné sajátos életét, legalábbis a divat tekintetében. Ez még nem is lenne baj, ha az üzletek árukínálata különböző stílusú és nem utolsó sorban minden méretben kapható darabokat tartalmazna. Egy egész napos butik-túra után azonban szomorúan konstatáltam, hogy mindenhol kiábrándítóan egysíkú a kollekció: kizárólag "S"-es, esetleg "M"-es méret kapható. Csupán a legjobb hírű helyi ruhaüzlet (a Fő tér közepén) próbálja tartani a frontot, de megállíthatatlanul kígyóznak oda is a közízlést kiszolgáló, néha ijesztő kinézetű göncök.

Hasítékokkal és szalagokkal díszített buggyos ingecskék
Sehol másutt nem találhatunk ennyi különböző árnyalatokban pompázó, ferdén, összevissza összeöltött, itt-ott lyukakkal tűzdelt, gyűrött és szabdalt rongyot. Ezek a költemények többnyire áttetsző anyagból készülnek, arra az esetre, ha viselőjük esetleg nem érezné magát elég feltűnőnek. A gyűrt kelmék mellett nagy szerepet kap a len, ami ugyebár egy természetes anyag. Ám a ruhákon éktelenkedő, véletlennek tűnő hasítékokkal, és a szalagokkal díszített buggyos ingecskéknek köszönhetően az ember úgy érezheti benne magát, mintha épp egy szénakazalból kelt volna ki.

És a no name gatyók
Különösen és kitartóan dívik a jó öreg blue jeans, melynek színe a blue-ból mindinkább koszos barnába hajlik. Díszítik még csillámporral és apró szegecsekkel is. A megoldás érdekes módon csak a no name gatyók gyártóinak jutott az eszébe. Ezt, az amúgy rendkívül kényelmes ruhadarabot a hölgyek előszeretettel kombinálják hegyes orrú, jó magas tűsarkú tipegőkkel, amik már kevésbé sorolhatók a kényelmes kategóriába.

Sok-sok bizsu a kézen és a lábon
Az ékszereket viselők továbbra is karpereceket aggatnak füleikbe, és sok-sok bizsu lóg kezükön, lábukon. Boldogok a pearcingesek és tatoosok is, mert végre megmutathatják kilyuggatott, illetve kivarrt majdnem-intim testrészeiket. Van egészen szolid delfin a vállon, napocska a bokán, de akadnak egészen különös helyekre vezető, a csípőn körbe ívelő kínai jelrendszerek is.
A lányok, akik ezeket az úgymond divatos öltözékeket és testdíszeket viselik többnyire egy kaptafára készültek: minimum 1, 70-es magasság, mű-napbarnította bőr, mindig kifogástalan smink, ápolt haj és persze műkarom.

Hát nálunk ez a módi, de aki szélesebb spektrumon szeretne tájékozódni divat-ügyben érdemes meglátogatnia a www.fashion-planet.com a www.style.com, vagy a www.fashionwindows.com site-okat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet