Modemgyártás indul Sárváron és Zalaegerszegen

Mégis marad az Xbox, meg jön más is.

Arról azonban még tovább folynak a tárgyalások, hogy a gyártás ténylegesen mikor kezdődhet el hazánkban. A tervek már megvannak, jelenleg felmérik az üzemrészeket - mondta el lapunknak Zugonics Kálmán, a szakszervezet megbízott titkára, majd hozzátette: a változások a zalaegerszegi és a sárvári üzemrész is érintik majd, hiszen a tervek szerint Egerszegen folyik majd a gyártás, a vasi kisvárosban pedig az összeszerelés munkálata.

Ma még az sem ismert, hogy a cég ugyanakkora kapacitással és létszámmal indítja-e be a gyártást, mint Csehországban. Peter Baumgartner elmondta, hogy az áttelepítés mindenképpen kedvező hatással lesz majd a magyar munkaerőpiacra, hiszen ezzel kompenzálhatják a hazai piacot megrázó közelmúltban hozott kedvezőtlen döntést.

Mint arról beszámoltunk, a Microsoft megbízására Magyarországon is elindított Xbox - gyártást költséggazdálkodási okokból Kínába telepíti a Flextronics. Ez a májusi bejelentéskor mintegy ezer ember elbocsátását jelentette volna a cég sárvári gyárából, ahol a játékkonzolok készültek. Időközben azonban - újabb megrendeléseknek és az átszervezéseknek köszönhetően - júniusban végül csak 120 alkalmazott munkája vált feleslegessé a dunántúli üzemben.

Zugonics Kálmán elmondta, hogy jelenleg arról folynak a tárgyalások, hogy az egykori Xbox-os üzemrészben milyen arányban, mekkora területen oszlik majd meg a HP termékek gyártása, valamint a telefonmodemek előállítása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet