Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sátánfajzatok – Gyerekek kínozták meg és gyújtották fel a férfit

Megvert, kifosztott és felgyújtott három gyerek egy 62 éves férfit Szombathelyen....

Szinte semmi esélye az életbennmaradásra a győri Petz Aladár Kórházban fekvő, 62 éves S. Györgynek, akire lángoló ruhában találtak múlt kedden éjszaka Szombathelyen. A rendőrségi vizsgálat kiderítette: a férfit brutálisan összeverték, megkínozták, kirabolták mielőtt felgyújtották. Két fiatalkorút és egy gyerekkorút gyanúsít a rendőrség az embertelen tettel.

Segítségért kiáltott – nem törődtek vele
A Fő tér egyik lépcsőházában verekedés és segélykérés hangja zavarta meg az éjszaka csendjét. A házban élők nem törődtek vele, mivel máskor is előfordult már hogy részegek randalíroztak a kapualjban, pedig ha valaki megnézi a zaj forrását, a suhancok valószínűleg megijednek és elszaladnak, S. György pedig megússza értéktárgyainak elvesztésével.. Akkor léptek, amikor később füstre lettek figyelmesek a lakók, ekkor látták megdöbbenve, hogy egy férfi ruhája lángol a kapualjban. Azonnal értesítették a tűzoltókat.

– Március elsején 23 óra 30 perckor érkezett a bejelentés, a kollégáim hamar a helyszínre értek és átadták a mentőknek az eloltott férfit – mondta el a szombathelyi tűzoltóság ügyeletese.

Az egyik lakó elmondta: a tűzoltók hóban hempergették meg a férfit, úgy oltották el. Az esetnaplóban az szerepel, hogy a férfi tüzet rakott, így nem elképzelhetetlen hogy ettől kapott lángra a kabátja. A kórházi vizsgálatok azonban mást is kimutattak.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés
– A kórház legutóbbi tájékoztatása szerint S. György életben maradására kevés az esély, így a nyomozók különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint csoportosan elkövetett kifosztás bűntettében folytatják az eljárást.
Az még vizsgálat tárgyát képezi és szakértő nyilatkozik majd arról, hogy az elkövetéskor használtak-e égésgyorsító anyagot - tudtuk meg Szalai Ferenctől, a a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivőjétől. S. Györgynek fején zúzódásokat találtak, sorozatos bordatörése van, illetve alsó testtájékán III. fokú, arcán II. fokú égési sérüléseket szenvedett.

Két kamasz és egy gyerek – sötét háttérrel
A rendőrség megpróbálta rekonstruálni S. György utolsó napját, ekkor került a látókörükbe a két 15 éves fiatal, F.M.  és V.L., valamint az utóbbi testvére, a 13 éves V.N.
A fiatal kor senkit ne tévesszen meg, a rendőrök előtt nem voltak ismeretlenek a fiúk. Egyikük ellen nemrégiben erőszakos cselekmény miatt indult eljárás. Az iskolás fiúknak nem problémamentes sem a szülői háttere, sem a baráti köre. „Nem pozitív társadalmi minta állt a gyermekek előtt” – fogalmazott diplomatikusan egy rendőr.

A történtek ismeretében meglepő, hogy a fiatalok gyenge fizikummal rendelkeznek, külön-külön minden bizonnyal nem tudtak volna elbánni S. Györggyel, aki enyhe fokban ittas volt. Mielőtt bárki lerészegezné, szögezzük le: enyhén ittasnak számít az is, aki felhörpint egy üveg sört, de ha csontrészeg lett volna, az sem enyhíti a fiúk bűnét.

Már a Fő téren ütni kezdték
A tragikus nap előtt a tettesek közösen italoztak a későbbi áldozattal. Másnap éjfél előtt a Fő téren pillantották meg a férfit és eddig nem tisztázott okból – feltehetőleg ok nélkül – belekötöttek.
S. Györgyöt már ott, a téren ütlegelni kezdték, amit többen is végignézhettek. Az összevert, megfélemlített férfinek egy kapualjban elvették a mobiltelefonját, gyűrűjét, karóráját, majd kiürítették a zsebeit is. Ekkor került elő S. György öngyújtója, amivel a kegyetlen fiatalok meggyújtották a férfi haját.

Eszméletlenre verték, majd meggyújtották
Nem valószínű, hogy a lelkiismeretük szólalt meg, amikor többször rátapostak a fejére, mert az túlságosan égett.  Az eszméletlenre vert férfinek még meggyújtották a nadrágját, majd magára hagyták a lángoló, nyöszörgő embert. A rabolt tárgyakat egymás között elosztották, az öngyújtót pedig összetörték. S. György egy hét alatt csupán néhány pillanatra tért magához.

A két fiatalkorú beismerte tettét a rendőröknek, a gyerekkorú pedig törvényes képviselője jelenlétében megtartott meghallgatásán megerősítette, hogy aktív résztvevője volt a borzalmas cselekedetnek. Őt fiatal kora miatt nem lehet kihallgatni, jelenleg javítóintézetben tartják.

Bár lakása volt, abban inkább lomokat tartott
A bérelt lakással rendelkező, hajléktalan életmódot folytató S. György korábban az SZSE NBIII-as focistája volt. Dolgozott a városfejlesztési osztályon és egy biztosítótársaságnál díjkönyvelőként.

A Körmendi úton 16 éve volt bérelt lakása, albérletét rendszeresen fizette, abba azonban évek óta csak szemetet hordott. Annyit hogy az már a plafonig ért. Egyszer kigyulladt a sok lom, amit a tűzoltók kihúztak az udvarra, de másnap S. György visszahordta. Emiatt több haragosa is volt a környéken lakók között, néhányszor meg is verték felmosófával a jámbor férfit, de megkínzói nem közülük kerültek ki.

Csendes volt, könyvtárba járt
S. György jó időben a város széli erdőben húzta meg magát, rossz időben kapualjakban, lépcsőházakban éjszakázott.
Csendes, visszahúzódó embernek jellemezték ismerősei, de maguk a rendőrök is. Rendszeresen látogatta a megyei könyvtár olvasótermét, ahol szívesen bújta a friss újságokat. Korábban munkatársunknak elárulta: napi két fröccsöt ivott.

Arra azért kíváncsiak lennénk, hogyan számolnak el lelkiismeretükkel azok, akik látták, hallották a férfi kínzását, de arra sem vették a fáradtságot, hogy tárcsázzák a rendőrség számát. Vajon belegondoltak-e abba, milyen lenne, ha ők, vagy valamelyik családtagjuk fekszik S. György helyén és senkit nem érdekel a segítségkérésük? Ha gondolják, írják meg nekünk.

Fotó: Vas Megyei Rendőrkapitányság, Blikk, nyugat.hu

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra