Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

15 fertőzöttet találtak egy zalaegerszegi idősotthonban

Ehhez le kellett tesztelni a lakókat és a dolgozókat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még pénteken találtak egy idős fertőzöttet a volt József Attila iskolában működő idősek otthonában, a demens részlegen. A részleget izolálták, az idősek nem mozdulhattak ki a szobáikból, a dolgozóknak előírták a teljes védőfelszerelést (overall, arcvédő pajzs, maszk, kesztyű, stb), hétvégén pedig valamennyi ellátotton és dolgozón azonnali PCR tesztet végeztek el.

Ennek eredményeként további kilenc idősnek és öt dolgozónak lett pozitív a koronavírus tesztje. A tíz idős kórházban van megfigyelés alatt, állapotuk kielégítő, van köztük több tünetmentes is. Az öt érintett dolgozó otthon van házi karanténban – írta Facebook-posztjában a város polgármestere.

Balaicz Zoltán arról is beszámolt, hogy további két zalaegerszegi fertőzöttről tudnak, egyikük egészségügyi dolgozó, április 3. óta otthon tartózkodik és semmilyen kontaktja nem volt, hamarosan gyógyulttá nyilvánítható. A másikuk pedig egy pedagógus, akinek semmilyen tünete sincs, de önkéntes tesztet végeztetett, házi karanténban várja a gyógyulttá nyilvánítást, kontaktkutatása jelenleg zajlik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés