Fricska, vagy komoly?

Szombathelyen megalakult, a baloldali polgármester-jelöltet, Ipkovich Györgyöt Támogató Polgári Kör

Úgy látszik, valakinek mégiscsak eszébe jutott, mi lenne, ha polgári kört alapítana nem éppen a polgári körök irányvonalába tartozó céllal. Négy fiatal fiú és egy hölgy várta az újságírókat a sajtótájékoztatón, hogy elmondja: ma Magyarországon számos fontos érték mentén alakulnak kisebb-nagyobb polgári körök, ezért ők arra gondoltak, hogy a számunkra fontos érték mellett is alakítanak egyet. Mivel az elkövetkező négy év történelmi lesz mind az ország, mind Szombathely életében, olyan polgármesterre van szüksége "aki integráló, szervező személyiség, akinek fontos a város kultúrája, aki tenni fog az idegenforgalom fejlesztéséért, és mindehhez megnyeri a kormány támogatását". Így aztán létrehozták az "Ipkovich Györgyöt Támogató Polgári Kört".

Arra a kérdésre, hogy vajon fricskának szánják, vagy komolyan gondolják a dolgot, elmondták: bizony komolyan. Körüket a Fidesz Demokrácia Központjával egyeztetve hozták létre, két hete hivatalosan is bejegyezte őket a központ. Kapják tőlük a hírleveleket, a budapestiek pedig a segítségünket kérik a helyi dolgokat illetően. Attól pedig nem félnek, hogy a Demokrácia Központ - rájővén a "beépülésre" - kizárja őket, mert polgári körök alapszabályzata szerint bárki alapíthat bármilyen célra kört.
Még megtudtuk, hogy a fiatalok nem tagjai egyetlen pártnak sem, majd, mintegy mondanivalójuk erősítésére megjelent Fazekas Róbert diszkoszvető Európa bajnokunk is, hogy támogassa a kört. Sőt, Annus Andriánt is elhozta volna magával, (aki nem tudná, ő kalapácsvetésben nyert Eb-t), neki azonban el kellett utaznia.

Így tehát a "lépjenvisszaprugberger" polgári kör mellett egy újabb érdekes csoportosulással gazdagodott városunk. Sőt, világhírű dobóatlétáink is megoszlani látszanak politikai kérdésekben. Míg az élsporttól visszavonult Gécsek Tibor a Fidesz képviselőjelöltje, Annus és Fazekas a jelek szerint a baloldalt támogatja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet