Szombathelyen garantálható a gazdasági fejlődés?

A vasi megyeszékhelyen járt Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, aki vasi gyökerei és volt munkahelye miatt is kettőzött figyelemmel néz Szombathely fele. A miniszter három éve dolgozott Szombathelyen, amikor a város gazdasági válságából keresték a kiutat szakemberek segítségével.

A város jelenlegi helyzetéről szólva a miniszter elmondta, hogy a város olyan tartalékokkal rendelkezik, amiket okos felhasználással meg lehetne sokszorozni. Úgy véli, a gazdasági fejlődés a Dr. Ipkovich György vezette közgyűlés segítségével érhető el a legkönnyebben. A jelenlegi városvezetés - sok pozitív gazdasági intézkedése mellett - nem használta ki eléggé a város kedvező helyzetét.

A megye közlekedését az országos átlagnál jobbnak ítélte Csillag István, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy az elkövetkezendő négy évben leállnának a fejlesztések. Már csak azért sem, mert ugyan jobbak az utak, mint máshol, de nem jók. Konkrét célként tűzte ki a nyolcas főút fejlesztését és, hogy Szombathelyt bekapcsolják a Dunaújváros-Székesfehérvár-Veszprém gyorsforgalmi útvonalba. A tervek szerint a megyeszékhelyt elkerülő utat is befejezik a hamarosan, de a Sárvári elkerülő útról még nincsenek konkrét kormányzati döntések.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet