Az Európa-bajnokok nem akarnak a polgámesternek kampányolni...

Annus Adrián kalapácsvető és Fazekas Róbert diszkoszvető Európa-bajnok tiltakozik, ...

- Erdélyben voltunk egy élménybeszámoló körúton, és csak a hét elején érkeztünk haza. Ekkor mutatták meg a szüleim azt a FIDESZes kampányújságot, amelyben az edzőnkkel együtt mi is szerepeltünk. Furcsállottam, hogy beleegyezésünk nélkül ilyet meg lehet tenni. Aztán egyre többen hívtak fel telefonon, és kivétel nélkül mindenki azzal kezdte, hogy a helyi jobboldal, már a nagygyűlésen és kampány-kamionján is, a mi sikereinkkel népszerűsítette magát. - kezdte Fazekas Róbert.

- Pontosabban mi is az, amit kifogásolnak?
- Szó szerint idézni tudom Szabó Gábornak a keddi nagygyűlésen elmondott beszédét: "Hát most fölsorolom, hogy mit kaptunk az Orbán- kormánytól. Kaptunk az elkerülő útra 11 milliárd forintot..... és nem fejeztem be még a sort, ott van az Atlétikai Centrum, és ott van az Atlétikai Centrumból kinőtt három EB-arany, tudjuk nagyon jól, Gécsek Tibi, Annus és Fazekas aranya..."

Mi soha egyetlen percet nem edzettünk, és jó darabig még nem is kívánunk edzeni az Atlétika Centrumban, tehát nem tudom, hogyan nőhetett volna ki onnan a sikerünk. Több ok miatt sem megyünk oda. Az Európa-bajnoki aranyat nem az Orbán-kormánynak, és nem Dr. Szabó Gábornak köszönhetjük. Mi magunk, az edzőnk és a Haladás VSE tette sikerünkért a legtöbbet.

A két atléta elmondta még, hogy a városvezetés az elmúlt négy évben semmivel sem segítette a munkájukat. Azt pedig aligha lehet segítségnek felfogni, hogy a müncheni diadal után a polgármester köszöntötte őket. (A fogadásukon egyébként Dr. Szabó Gábor kalapácsvetőnek titulálta Fazekas Róbertet.)

Az igazság azonban az, hogy havi ötvenötezer forint a fizetésük. Annus feleségével és kislányával - világhírű sportolóhoz méltatlan körülmények között - egy picinyke önkormányzati lakásban él.

- Jó lenne, ha a város vezetése valóban arról számolhatna be, hogy milyen sokkal segítette a munkánkat, mennyi pénzt és energiát áldozott ránk. Ez azonban nem igaz, valójában semmibe vettek, levegőnek néztek minket. Sok embernek köszönhetjük, hogy bajnokok lettünk: az edzőnknek, a feleségemnek, a gyerekemnek és a barátainknak, de semmiképpen sem a mostani városvezetésnek. Ezért is furcsa, hogy a választókat megtévesztve, a mi nevünkkel népszerűsítik magukat. - fakadt ki Annus Adrián.

A két sportoló nem tagadta, jó kapcsolatot ápol Dr. Ipkovich Györggyel, a Magyar Szocialista Párt és az SZDSZ közös szombathelyi polgármester-jelöltjével. Az ő baráti invitálásának eleget téve vesznek részt vesznek a pénteki kampányzáró ünnepségen. Sőt, Fazekas megjelent az Ipkovich mellet alakult polgári kör sajtótájékoztatóján is.

Információink szerint az ellentétek mögött az is állhat, hogy Szombathelyen jelenleg két dobóiskola működik. Az egyik Németh Pál vezetésével, a Szabó Gábor által említett Sugár úti Atlétikai Centrumban. Itt sportolt Gécsek Tibor is, aki ma a szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje.

A másik dobóegyesület a Haladás berkeiben található, itt edz Annus és Fazekas. Az önkormányzat az utóbbi években azonban többnyire a Németh Pál-féle dobóiskolát támogatta. Ráadásul, a versenysporttól visszavonult Gécsekkel a friss Európa-bajnokok nincsenek is túl jó kapcsolatban. Ezt az is mutatja, hogy az Eb megnyerése után Annus azt nyilatkozta: a győzelméhez az egész mezőny gratulált, kivéve a két másik magyar kalapácsvetőt, Kiss Balázst és Gécsek Tibort.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet