Új homlokzat, himnusz és portál

Átadták Megyeháza megszépült homlokzatát, a címertermet. Bemutatatták új honlapjukat, és nálunk meghallgathatod a megye Himnuszát is.

Az ünnepségre a Megyeháza szintén megújult címertermében került sor, ahol a falakra felkerültek a települések címerei. Vas megye 216 településéből már 196 rendelkezik identitást bizonyító jelképpel és várható, hogy a kimaradt 20 község is megalkotja majd régi-új címerét, amelyekkel aztán közúti jelzőtáblákon, zászlókon, levélpapírokon is találkozhatunk.

Szembetűnő változáson esett át a közelmúltban a Megyeháza homlokzata is. Teljes tetőrekonstrukció, homlokzatmegújítás mellett a környék térburkolata is megszépült. Bár a Megyeháza előtti fákat kivágták, a helyükön máris életerős csemeték ágaskodnak. Újjászületett a ház ütött-kopott megyecímere is. Az eddigi szürkeségből most rikító színeivel tűnik ki, épp úgy mint a századfordulón.

Markó Péter, a megyei közgyűlés elnöke bejelentette, hogy a hagyományokra épülő jelen legfontosabb adatait a megyei önkormányzat a legmodernebb eszközökkel próbálja a nagyvilág számára elérhetővé tenni: mostantól internetes portálon keresztül is olvashatók a megye hírei, információi. A www.vasmegye.hu címen elérhető oldal már feltöltött adatokkal várja a vasi térségre kíváncsi kalandorokat. Sok hasznos dolog kapott még helyet a lapon és többek között hivatali űrlapokat is le lehet tölteni, megspórolva ezzel a lapok beszerzésének idejét. (A megyei portálról hamarosan nyúzópróba olvasható a Nyugat.hu-n is.)

Az ünnepség zárására is maradt még meglepetés. A képviselők hónapokkal ezelőtt szavaztak arról, kell-e a megyének himnusz. A helyeslést tett követte, így már meg is hallgathatták a résztvevők Vas megye hivatalos himnuszát, Szigeti István Erkel-díjas zeneszerző alkotását.
Érdekesség, hogy hivatalosan nem lehet himnusznak nevezni a zeneművet, mivel védett szóról van szó, ezért csak zenei szignálnak lehet titulálni, de Markó Péter elmondta, reméli hogy ettől függetlenül az a harmónia, amit a zene sugall ugyanazt a tiszteletet és összetartozás-érzést váltja ki majd minden Vas megyeiből, mint amit hazánk himnusza a magyarokból bárhol a nagyvilágon.

Íme az új Vasi Himnusz (hivatalosan Vas megye zenei szignálja)
Szigeti István Erkel-díjas zeneszerző alkotása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet