Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"A mi színházunk az ország egyik legjobb színháza"

Két díjjal is gazdagodott a Weöres Sándor Színház. Jordán Tamás társulatára.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Színházi Kritikusok Céhe idén 39. alkalommal adta át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját a tegnapi gálaesten a Budapest Bábszínházban.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A legjobb rendezés díját Alföldi Róbert kapta a Salemi boszorkányokért.

Weöres Sándor Színház

A szombathelyi Weöres Sándor Színház első tízéves korszakáért különdíját kapta a Színikritikusok Díjának ünnepi gáláján. Jordán Tamás vette át a különdíjat.

Megkerestük az intézmény igazgatóját, aki így nyilatkozott az elnyert díjról:

Nagyon sokat jelent nekünk ez a díj. Nagyszerű szezonok vannak mögöttünk. A társulat nagyon boldog, sokat jelent nekünk ez a visszaigazolás, titokban reménykedtünk is benne. Ez az elismerés azért is fontos, mert jelzi az önkormányzatnak, hogy a támogatásuk nem hiábavaló.

Ha a szombathelyi színház régen szóba került, közönyösek voltak az emberek. Most, ha kimondjuk a nevét - a kapott díjaktól függetlenül - mindenkinek felcsillan a szeme. Ezt díjazta az értékelő bizottság is.

Mészáros Zsolt

Jordán Tamás szerint a díj a szakmának és a nagyközönségnek is egy jelzés, hogy a Weöres Sándor Színháznál jó munka folyik. A közönség szereti a színházat:

Közönségünk most büszkén kihúzhatja magát és kimondhatja: nekünk van a legjobb színházunk az országban.

Az előadásról készült kritikánkat itt olvashatják.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés