Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Felgyújtották a wittenbergi menekültbárka-emlékművet

Ismeretlen elkövetők szombatra virradóra felgyújtottak Wittenbergben egy emlékműként kiállított menekültbárkát, amely komoly károkat szenvedett a lángoktól - közölte a rendőrség és a városvezetés.

A 15 méter hosszú bárka tavaly a reformáció emlékévében megrendezett világkiállításon művészeti tárgyként lett kiállítva a reformációt útjáró indító Luther Mártonról elhíresült városban. A vízi járművön 2013 júniusában 244 menedékkérő kelt át Észak-Afrikából Európába. Útjuk Líbiából a Földközi-tengeren keresztül Szicília partjáig vezetett.

A tűzben a bárka vezetőfülkéje teljesen megsemmisült, a hajótest pedig erősen megrongálódott. Ilse Junkermann evangélikus püspök megdöbbenéssel reagált a történtekre. Mint mondta, elborzasztja a célzatos erőszakcselekmény, amely az emberiesség és a felebaráti szeretet egy emlékműve ellen irányult.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra