1,6 milliárdos osztalékot vett ki a kaszinóbizniszből a honvédelmi miniszter

Az 1 milliárd 625 millió forintos kifizetést megerősíti a miniszter már az új szabályok szerint készült vagyonnyilatkozata is.

1 milliárd 625 millió forintot vett fel a London Capital Zrt. részvényeseként a cég 2021-es eredménye után Szalay-Bobrovniczky Kristóf – derül ki a honvédelmi miniszter frissen közzétett vagyonnyilatkozatából.

Ez megerősíti azt a július elején megírt információnkat, miszerint Szalay-Bobrovniczky milliárdos osztalékot markolt fel a fővárosi kaszinókat 40 százalékban birtokló cégéből.

A London Capital május 26-ai alapítói határozatában tulajdonosként Szalay-Bobrovniczky így rendelkezett a nyereség kifizetéséről: A 2021. évi beszámoló mérlegfőösszege 5 051 524 e Ft, az adózott eredménye 1 624 751 e Ft. Tulajdonos a 2021. évi adózott eredményt teljes egészében osztalék kifizetésére kívánja fordítani.

Mivel az ötödik Orbán-kormány május 24-én alakult meg, és aznap tett miniszteri esküt Szalay-Bobrovniczky is, már kormánytagként rendelkezett az osztalék kifizetéséről a London Capital nyeresége után - írja a 24.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek