170 millió forintból újult meg a szombathelyi Bolyai suli

A szépen kipofozott mosdóknak örültek a legjobban a diákok.

„Egy iskola életében rengeteg ünnepi pillanat van, hiszen mi is nagyon sokszor találkozunk itt a Bolyai galériában különböző rendezvényeken. Kiállításmegnyitókon, tanévnyitón, tanévzárón, banketten, szalagavatón, ballagáson. Ezeket mindenki ismeri. Most a 2021/22-es tanévben szeptember 24. is ünnepi pillanat lett” – kezdte beszédében Papp Tibor igazgató.

Bolyai projektzáró átadó
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

És hogy miért is ünnepi a mai nap? Azért, mert 170 millió forint pályázati pénzből újítottak meg az iskolában rengeteg olyan tanulást segítő teret, melyeket egyébként a diákok most már lassan egy hónapja használhatnak is.

Ennek volt most a hivatalos átadója, melyen az iskola apraja-nagyja részt vett és melyre még Hermann Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője és Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja is eljött.

Scheuer Gyula arról beszélt, hogy sok tervük van még a Bolyai fejlesztésével kapcsolatban és remélik, hogy ezeket szépen sorjában meg is tudják majd valósítani, ha sikerül megszerezni a kellő forrásokat.

Bolyai projektzáró átadó
Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.
Mészáros D. Zsolt

Megtudtuk, hogy maga a munka közel 4 éve indult el, közösen az ELTE-vel és a minisztériummal, a gyümölcse pedig most az új tanév kezdetére ért be. Papp Tibor igazgató elmondta, hogy nagyon várták már a gyerekek ezt a pillanatot és leginkább a mosdók felújításának örültek.

Bolyai projektzáró átadó
Így néz ki például az egyik fiúmosdó.
Mészáros D. Zsolt

Aztán az igazgató elkezdte sorolni azokat, akiknek mind köszönettel tartozik az iskola a projekt kapcsán. Felsorolt mindenkit a minisztériumtól és az ELTE-től kezdve a kivitelezőkön át egészen a takarítókig, akik ha kellett, hússzor is kitakarítottak egy-egy termet nyáron.

Külön kiemelt egy lelkes diákot, akit júliusban és augusztusban, amikor bement az iskolába, mindig ott látott. Ő Tóth Levente 12.B osztályos tanuló, aki folyamatosan segítette az építési folyamatot, ezért pedig most óriási tapsot is kapott.

Bolyai projektzáró átadó
Mészáros D. Zsolt

Papp Tibor lapunknak elmondta, hogy azokat a termeket és mellékhelyiségeket fejlesztették, amelyek elengedhetetlenül fontosak a gyerekek mindennapjaiban. Gyenge pont volt a Bolyaiban például a mosdók állapota, úgy véli, most sikerült olyan mellékhelyiségeket kialakítaniuk, melyek felérnek egy hotel mosdóival is.

Mint mondja, a legfontosabb szempont az automatizálás volt, például automatikusan működnek a vadiúj ledlámpák, fotocellás a vízöblítés és a szappanoknak, fertőtlenítőszereknek is a legmodernebb adagolókat szerezték be. Megújult emellett a régi tornaterem tetőszerkezete, szigetelve is lett, illetve egy bevilágító ablakot is felszereltek ide és az öltözőket is felújították.

Bolyai projektzáró átadó
Papp Tibor igazgató.
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet