A mi sarunk, a ti saratok, az ő...

Hideg tavasz elé nézünk - jósolta Rettegi Attila, a FIDESZ-MPP városi elnöke.

A prognózist nem a fagyos februárra, hanem a város gazdasági helyzetére értette az elnök-városatya. A sajtótájékoztatót azért hívták össze, hogy válaszoljanak az MSZP-SZDSZ részéről a gázközművagyonra és az üres kasszára vonatkozó vádakra, valamint hogy értékeljék az elmúlt három hónapot.

Nem herdálták el a gázközművagyont
Rettegi Attila mocskolódásnak minősítette azokat a kijelentéseket, melyek szerint a FIDESZ-MPP többségű előző közgyűlés pazarlóan gazdálkodott, elherdálta a gázközművagyont, 2 milliárdos adósságot hagyott a városra és kiürítette a kasszát. Ezzel szemben a hitelállomány 1,1 milliárd forint volt az év végén, annyi, mint amennyivel átvették a várost. ’98-ban még 700 millió forint ki nem fizetett számlát is találtak, a kassza viszont üres volt - hivatkozott a régmúltra a Horváth Zsolt. A FIDESZ-MPP viszont 2,170 milliárd plusszal adta át a várost, amely kötvényben és értékpapírban áll rendelkezésre. Azt a 240 millió forintot viszont, amit közgyűlési határozattal a sportcsarnokra tették félre, keresik, de nem találják. - Nem a múltban keresendők a város jelenlegi pénzügyi nehézségeinek okai - jelentette ki Rettegi Attila - inkább az MSZP-SZDSZ iránt volt túlzott a várakozás, amelynek a koalíció nem tud megfelelni. Hozzátette még: - A mi sarunkat felvállaljuk, de a másét ne kenjék ránk.

A főiskola egyetemmé válásáról és a sportcsarnokról
Bírálták a hatalmon lévők döntéseit és kijelentéseit is, különösképp amit a multikkal, a helyi adók megszüntetésével és a főiskolával kapcsolatban tettek. Utóbbival kapcsolatban azt a lassúbb utat tartják helyesnek, amelyet a főiskola választott az egyetemmé válás érdekében, és elleneznek minden olyan kísérletet, amely az érvényben lévő, ötéves támogatási szerződést a főiskola hátrányára kívánná megváltoztatni.
Vigh Gábor a sportcsarnokkal kapcsolatban is fejetlenséget lát, és kifogásolja azt is, miért nem ismeri be, és jelenti ki a koalíció a nyilvánosság előtt, hogy ebben a ciklusban már nem készül el a létesítmény.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet