Költségvetést alkotnak a szombathelyi városatyák?

A szombathelyi várostyák csütörtökön délelőtt kilenckor kezdődő februári ülésükön várhatóan megalkotják a vasi megyeszékhely idei költségvetését. A napirendek sorát persze nem a maratoninak ígérkező vita nyitja, hanem a szokásos politikai show, vagyis a két közgyűlés közötti időszakról szóló tisztségviselői beszámoló.

Ezen a napon Szombathelyen tartózkodik Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, aki várhatóan a közgyűlésen jelenti be, hogy megépül a várost elkerülő út folytatása, egészen az osztrák határig. A képviselők, miután eldöntötték, hogy idén mire, mennyit költhet a város, apró, de annál fontosabb rendelet-módosításokkal folytatják a munkát. Szó lesz a szemétszállítás, a kéményseprés díjáról, a lakásvásárlási támogatás összegéről, a bérlakások, az üzletek, garázsok bérleti díjáról is.

Miután azt is eldöntik, mennyi legyen az iskolák, óvodák, bölcsődék nyersanyagnormája idén, terítékre kerül két fontos beruházás. Az okmányiroda felújítása régóta esedékes, már akkor az volt, amikor megvették. A színház alapításának első, igen apró, de nagyon fontos lépés lenne, ha megszavazná a testület a Kisfaludy utcai pártok házának nagytermének átalakítását, ahol később kamaraszínház alakulhatna.

A zárt ülésen egyebek mellett két régi ügy jogi útra terelése történhet meg, ugyanis az egyik napirend ezt a címet viseli: Javaslat a Fő tér 6. és az Aréna utca 6. Szám alatti ingatlanokkal kapcsolatos elállási jog gyakorlásának kérdésére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet