Felavatták, felszedték - mi pedig megnéztük!

Nem hívtak minket, ezért kimentünk a helyszínekre.

A szombathely.hu-ról értesültünk, hogy városunk polgármestere az elmúlt héten két fontos eseményen is jelen volt. Lapunkat sajnos egyik helyszínhez sem hívták. Ezért kimentünk a helyszínekre és megnéztük, hogy mik történtek a városban.

A Tóth István parkban egy emléktáblát avattak fel. A park nevét adó Tóth István, ugyanis Szombathelyen született. A táblán is látható, hogy a huszadik századi szobrászat első harmadának kiemelkedő alakja. Szombathelyi munkái: Szily János és Horváth Boldizsár egész alakos szobra, valamint Szent Márton hermája. Azonban Szentesen, Nagyváradon és Budapesten is vannak szobrai. A tábla kitűnik a tájból és jól észrevehető. Méltó módon állít emléket városunk szülöttének. Bízunk benne, hogy az időjárás is megkíméli még hosszú ideig.

Szintén a Tóth István parkban a tábla mögött egy korszerű játszóteret is átadtak. A játékok szép színesek, biztonságosak és érdekesek is. A területen fák is találhatóak, amik az épített játékok mellett a bújócskához és a fogócskához biztosítanak remek terepet. Több csúszda, rugós és különféle játékok várják a kikapcsolódni vágyó, kisgyerekes családokat.

Nyugat.hu

A városban több helyen is folyik a csapadékvíz elvezetési hálózat kiépítése. A múlt héten a Rumi úton kezdték meg a munkálatokat. Ilyen módon kívánják megelőzni az esetleges helyi vízkárokat, és szeretnék elvezetni a területre hulló csapadékot. Ottjártunkkor rendkívül hosszan fel voltak szedve a szikkasztó árkok kövei. Egy tűzcsap körül pedig ki is szedték a földet. Értesüléseink szerint, már a Szatmár utcán is elkezdték a hálózat kiépítését. Így jelenleg négy helyen is dolgoznak a csapadék elvezetésén.

Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely