Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amerikai polgármesterek szigorítanának a fegyverellenőrzésen

Több, mint 200 amerikai polgármester csütörtökön nyílt levélben kérte mindkét párt szenátusi vezetőit, hogy rövidítsék meg nyári szabadságukat és alkossanak új fegyverellenőrzési törvényeket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A levelet aláíró 214 városvezető között van Nan Whaley az ohiói Dayton és Dee Margo, a texasi El Paso polgármestere is. Ez az a két város, ahol a hét végén a 31 halálos áldozatot követelő tömegmészárlásokat elkövették. "Az El Pasóban és Daytonban e hét végén történt tragikus események ismét arra emlékeztetnek, hogy nemzetünk nem várhat tovább a szövetségi kormányzat cselekvésére, amely pedig szükséges lenne ahhoz, hogy ne juthassanak fegyverhez azok, akiknek nem lenne szabad fegyvert viselniük" – fogalmaznak az amerikai sajtóban is megjelent levelükben a városvezetők.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nan Whaley daytoni polgármester úgy fogalmazott, hogy "a politika túl sokáig állt a cselekvés útjában, és mondhatom, az önök politikája túlságosan kisszerű, amikor arról van szó, hogy a barátaink és a szomszédjaink sebesülnek meg vagy veszítik életüket".

Bryan Barnett, a polgármesterek országos szervezetének elnöke azt hangsúlyozta, hogy

az amerikai városok biztonsága "nem pártpolitikai kérdés".

A képviselőház az idén februárban kétpárti támogatással már két olyan törvényt fogadott el, amely tovább szigorítaná a fegyvereket vásárlók ellenőrzését, a republikánus többségű szenátus azonban mindmostanáig nem volt hajlandó szavazni e törvényekről.

"E törvények elfogadása életfontosságú lépés lenne a fegyveres erőszak csökkentése érdekében" – hangsúlyozzák levelükben a polgármesterek. Donald Trump amerikai elnök az elmúlt napokban ugyan többször is kifejtette, hogy ő személy szerint egyetértene a szigorúbb fegyverellenőrzési törvényekkel, de szerdán újságíróknak úgy fogalmazott, hogy "erre jelenleg nincs politikai étvágy".

A The Washington Post című lap csütörtökön megjelent információi szerint a befolyásos Országos Fegyverszövetség (NRA) vezetője, Wayne LaPierre kedden beszélt Donald Trumppal, és arra figyelmeztette, hogy a fegyvervásárlás és -tartás szigorítása "nem lenne népszerű" a republikánus táborban. A lap értesülései szerint LaPierre élénken érvelt a szigorítás ellen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés