17 bevándorlót zsúfolt be egy teherautó rakterébe a spanyol embercsempész, Jánosházánál lebukott

Csak a padlóra tudtak leülni, egymáshoz préselődve, egymásnak ütődve, izzadva utaztak, végig légszomjuk volt.

A Szombathelyi Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy spanyol férfi letartóztatását csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügyben – áll a Szombathelyi Törvényszék lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

A gyanúsított ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy Magyarország területére illegálisan bejutott embereknek segítséget nyújt a magyar-osztrák államhatár tiltott módon történő átlépéséhez azzal, hogy őket a magyar-osztrák határhoz szállítja.

A gyanúsított 2022. augusztus 12. napján hajnalban Domaszék közelében, az általa Szlovákiában bérelt, egy cég tulajdonát képező Fiat Talento típusú tehergépkocsi rakterébe összesen 17 fő, magukat a későbbi elfogásuk után indiai (10 fő), illetve pakisztáni (7 fő) állampolgárnak valló személyt vett fel, hogy őket a magyar-osztrák államhatárhoz szállítsa.

A 17 külföldi a gépkocsi zárt, szellőző nyílással, ablakkal nem rendelkező rakterébe szállt be, ahol csak a padlóra tudtak egymáshoz szorosan préselődve leülni, s a szállítás során egymásnak ütődtek, izzadtak, légszomjuk volt. A gyanúsított útnak indult a migránsokkal a magyar-osztrák határ felé.

A gyanúsított által felvett 10 fő indiai és 7 fő pakisztáni állampolgár a szerb-magyar államhatárt korábban, ismeretlen embercsempészek segítségével, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépte át, s Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek.

2022. augusztus 12. napján 21 óra körül Jánosháza közelében, a 8-as számú főúton a rendőrjárőr a Fiatot közúti ellenőrzés alá vonta, majd a gyanúsítottat, valamint a gépkocsiban szállított külföldieket elfogta és előállította.

A végzést tudomásul vették, az végleges – zárul a közlemény.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek