Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kelemen Annának és Ungár Péternek már bérelt helye van a médiaművészet Parnasszusán

A Jövő TV-n indult péntek este a Karanténshow

Kelemen Anna, hivatásos pornószínésznő és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője össze dugták kobakjukat, s előálltak valamivel, ami új alapokra helyezi a médiaművészetet.

A Karanténshow lényegében egy webkamerás podcast. A műsor kerete, ahogy az a címből is kiderül, hogy szellemes társalgás formájában mutatják be, milyen az élet karantén alatt.

Hamvas Béla és William Golding szellemében Anna és Peti műsora is egyszerre aktuális és örök érvényű, ironikus és őszinte, katartikus és a világ legnagyobb kérdéseire keresi a választ.

A filozófia mélységeinek új dimenziói tárulnak elénk, mikor Peti megkérdezi Annát, mi hiányzik neki legjobban a karanténban, erre Anna azt válaszolja: Ne legyél ennyire direkt! Ezzel ösztönözve a nézőt arra, hogy magában is feltegye a kérdést: Ez a műsor vajon hiányzott az én életemből?

A Karanténshowban misztikus vallási szimbólumok is helyet kapnak, mint a papírmasé kakas, mely a férfiasságot és –ahogy Anna fogalmaz- a mediterránt szimbolizálja, illetve a pink sakáldisznó-növénysprickoló.

Anna és Peti
Youtube/Jövő TV

A mű katarzisa az, mikor az interperszonális kommunikáció rejtelmeit boncolgatva Anna szájából elhangzik a tételmondat: Szemtől-szembe, arcba. Ezért csináljuk ezt.

Le is húzhatjuk a WC-n Platónt, Kantot, Descartes-ot és Jungot. Már tudjuk, hogy ha megvilágosodásra van szükségünk, fordulhatunk bizalommal Annához és Petihez.

Ha te is csak sötétben tapogatózol és szükséged van az értelem tiszta fényére, nézd meg a Karanténshow első részét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra