Szanálták a híres-hírhedt házakat a Körmendi úton

Bontatlan gyógyszerek, kutyabőr, döglött patkány színesíti a látványt.

Nézd meg képeinket!Hiányzó nyílászárók, töménytelen mennyiségű szemét, romos falak. Ez a kép fogadja a Plázától a cipőgyár irányába tartókat két háznál. A Körmendi út 40-42-es számú házak bontását információink szerint már tavaly tavasszal elrendelték, de a munkát addig nem lehetett elkezdeni, amíg valaki lakik a falak között. A házban roma családok éltek, szinte embertelen körülmények között. Többségük már elköltözött az önkormányzat által a város különböző pontjain felajánlott bérlakásokba, de egy család nem hajlandó elhagyni az otthonát. Nekik már két lakást is felajánlottak, de egyiket sem fogadták el. A végtelenségig azonban nem maradhatnak, ha továbbra sem költöznek, akkor marad a bírói út. Életveszély elhárítása miatt elrendelhetik a kényszerköltöztetést, de a bírói ítélet megszületéséig is hónapok telhetnek el. A felajánlott lakások a látottak alapján értelemszerűen csak jobbak lehetnek a jelenleginél.

A szemét elszállítása és a bontás után önkormányzati bérlakások épülnek vállalkozói rendszerben, azaz a későbbi lakók egy ideig az építkezést lebonyolító vállalkozónak fizetnek. A lakókat azonban a város jelöli ki.

A lejárat csaknem mennyezetig tömve van hulladékkal

Nézd meg képeinket!A nyugat.hu még a bontás megkezdése előtt megörökítette a két házat. Körbejártuk az egykori lakásokat, és körbenéztünk az udvaron, amely éppen a Plázára néz. A már kiköltözött lakásokban egyetlen nyílászárót sem találtunk, szemetet viszont annál többet. A ház alatti pincébe vezető boltíves lejárat csaknem mennyezetig tömve van hulladékkal, de igaz ez több mellékhelyiségre is. Könyvek, játékok, ruhák, művirágok és egyéb törött használati tárgyak hevernek mindenütt. Bontatlan gyógyszerek, kutyabőr, döglött patkány színesíti a látványt. A házak udvarában hatalmas fedett betonteknőket találtunk. A csapóajtó felnyitása után kiderült, hogy derítőgödrök, félig telve a bűzös lével. A további felsorolás helyett inkább nézzék meg képgalériánkat: Szanálásra ítélt bérlakások Szombathelyen a XXI. században.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet