Forradalmárok vették be a Gépipari sulit

Korhű ruhákban és egyedi installációkkal emlékeztek az 1956-os forradalomra a Gépipariban.

A Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban idén eltekintettek az "átlagos" megemlékező ünnepségtől. Egy hónappal ezelőtt több osztály is feladatként kapta, hogy készüljenek valamilyen installációval az 1956-os október 23-ai forradalom hatvanadik évfordulójára. Az elgondolás bejött, remek anyagokat készítettek a diákok, mint például egy makett a Magyar Rádió épületéről, ami mögül Nagy Imre beszéde szólt egy magnóból.

Október 23 a Gépipariban
Kattintson a fotóra a galériáért!
Garai Antal Atom

Volt olyan osztály, akik dokumentumfilmet készítettek, idős embereket beszélgettek a forradalomról, archív képeket vágtak be az interjúkba, minőségi végeredmény lett. Minden osztály megnézhette ezeket a filmeket egy-egy óra keretében. A szervező tanárnő szerint így sokkal jobban megjegyezték a diákok, és jobban is átélték az 1956-os események szellemét. Saját kutatásokat végeztek, és alkottak a társaiknak - mindent kiállítottak a folyosói tárlókba.

Október 23 a Gépipariban
Kattintson a fotóra a galériáért!
Garai Antal Atom

Több diák beöltözött a pénteki napra, pár korabeli karaktert alakítottak, egész nap így mozogtak az iskolában. Láthatóan élvezték és társaik is folyamatosan a fegyvereket, a sapkákat tapogatták, így tényleg kicsit közelebb került a történelem hozzájuk. Vélhetően sokkal jobban, mint egy félórás versmondós ünnepséggel. Tanáruktól azt is megtudtuk, hogy a mostani sikeren után március 15-ét is kicsit élménydúsabban próbálják majd megtartani.

Október 23 a Gépipariban
Kattintson a fotóra a galériáért!
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet