Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Százmilliárdos osztalékot vettek ki a magyar Opelből

Miközben az árbevétel és a foglalkoztatottak száma is csökken.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összesen több mint 100 milliárd forint osztalékot vettek ki a magyar Opelből, miután a német Opel Automobile úgy határozott, hogy 208,6 millió euró nem pénzbeli osztalék mellett 80 millió euró pénzbeli osztalékot is felvesz – írja a 24.hu - A beszámoló szerint eközben a magyarországi Opel-gyár árbevétele és alkalmazotti létszáma is csökkent. A foglalkoztatottak létszáma jelentősen esik vissza az utóbbi években: két évvel korábban még 1251 volt a foglalkoztatottak átlagos létszáma, 2018-ban már csak 1007, tavaly viszont már csak 889 fő. Ráadásul a járvány az idén további károkat okoz az iparágnak, azaz szinte biztos, hogy még alacsonyabb lesz a foglalkoztatottak átlagos száma, mint 2019-ben. Az újság rámutat: a koronavírus mindent felborít. Az autóipar a leálló gyártás, a megszakadó értékláncok, és a kereslet drasztikus visszaesése miatt globálisan 100 milliárd dolláros veszteség elé néz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés