Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

200 rászoruló család kap idén tűzifát Szombathelyen

Idén 300 köbméter tűzifát osztanak ki.

Hosszú évek jó gyakorlatát folytatja idén is a szombathelyi önkormányzat: kályhakész tűzifát biztosít a szociálisan rászoruló szombathelyieknek. Azt, hogy ki számít rászorulónak, a szociális ellátórendszer tagjainak jelzése alapján a szombathelyi polgármesteri hivatal illetékes osztálya állapítja meg.

A tüzelőanyagot az elmúlt évekhez hasonlóan a Szombathelyi Erdészeti Zrt. ajánlotta fel, de idén ősszel 150 m 3 fával egészítették ki a keretet, így ezúttal összesen 300 m 3 tűzifát osztanak ki.

Vass Péter Bexter

Az idei évben a tervek szerint 200 esetben, családonként 1,5 m 3 kályhakész tüzelőt szállítanak ki a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai. A jogosultakkal a cég kollégái telefonon veszik fel a kapcsolatot, és egyeztetnek a kiszállítási időpontról. A cél az, hogy a kapacitásoknak megfelelően mindenki minél hamarabb megkapja a téli tüzelőjét.

Az összesen 300 m 3 darabolt, hasított, kályhakész fát a társaság közfoglalkoztatottjai dolgozzák fel és szállítják ki minden nap az önkormányzat által megadott címekre, ez pedig természetesen nem kerül semmibe a rászorultaknak.

Vass Péter Bexter

Azonban idén is lesz lehetőség arra, hogy várólista nélkül, jóval hamarabb hozzájussanak a rászorulók a tűzifához, ugyanis a helyszínen is átvehetik. Ezt viszont az időpontegyeztetéskor jelezni kell a FÉHE Kft. munkatársainak. A tűzifát egyébként a társaság által gyártott papír brikettekkel is kiegészítik, hogy ezzel is csökkentsék a nehéz sorsú emberek téli tüzelési költségeit.

Fontos megjegyezni, hogy a vírushelyzetre való tekintettel a megfelelő védelmi intézkedések betartásával szervezik meg a kiszállítást, az átvétel során pedig azoknak is maszkot kell viselniük és a megfelelő védőtávolságot is be kell tartaniuk, akik átveszik a tűzifát.

Vass Péter Bexter
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra