Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A 2014-es választási kampány nyolc (eddigi) legszürreálisabb húzása

Mindenki próbálkozik. Néha a maga elképesztő, idióta, béna vagy Kusturica-filmbe illő módján.

Megint hoppon maradt a nemzet. Mert van itt neki egy komcsi módszerekkel házaló, magánnyugdíjpénztárakat lenyúló, trafikokat haveroknak kiosztogató, oroszokkal szakértői egyeztetések nélkül lepaktáló Fidesz - meg van itt egy összevissza bénázó, a karizma nélküli Mesterházyt kormányfőjelöltnek állító, levitézlett Gyurcsánnyal a saját esélyeit végleg elkaszáló ellenzéki összefogás. A többieket ne is említsük, úgyis e két nagy, közvagyont elsíbolni annyira szerető brigád valamelyike győz majd.

Ennyire tehát még egyetlen választási kampány sem volt felesleges, mint az idei. De attól még zajlik. És ha már zajlik - noha még mindig nem teljes hőfokon -, szépen összeszedtük a legszürreálisabb kampányeszközöket, amikkel eddig találkozhatott a nép, függetlenül attól, hogy ki állhat mögöttük.


1. A CÖF óriásplakát-bohóca, ami mögött persze nem a Fidesz áll

Hát hogyan is állhatna! Hát az kicsit sokba kerülne, alighanem meghaladná a kampányra engedélyezett büdzsét! Egy civil szervezet meg természetesen simán kicsengeti ezt a pártízmillás összeget!

Magánszemélyek adományaiból

, ahogy ők fogalmaznak ! Nincs is több kérdésünk. De hogy kevés szürreálisabb dolog van annál, mint amikor egy civil szervezet intézi a közelgő választások leglátványosabb, ergo legdrágább plakátdömpingjét, az egészen biztos.

Nyugat.hu

2. A plakátról leugrott erőszakos bohóc

A kormánybarát békemenetre is mozgósító CÖF előbb emlegetett bohóca időközben annyira beleégett az agyakba, hogy többeket is megihletett. Mára már több helyen is bukkantak fel hús-vér bohócok, amik közül a legnagyobb felhajtást ez a megtermett verzió produkálta Hatvanban: először Bajnait akarta lerohanni, aztán meg rátámadt egy őt kamerázó emberre.

3. A fifikás létrás kampány

Szalóczi Géza egri összefogás-jelölt megelégelte, hogy városában már a konnektorból is a Fidesz folyik, és a CÖF-óriásplakátok is a lehető legjobb helyen vannak kitéve, nekik meg alig van esélyük promózniuk magukat, ezért egy eddig sosem látott eszközt vetett be: ő maga állt ki létrával, egy-két órára a hidegben, a saját plakátjával. Az Indexnek azt mondta , óránként jó ezer autó megy el mellette, így ez jóval hatékonyabb mondjuk a szórólapozásnál. Nem is egyszeri akció volt ez, folytatni fogja még.

Nyugat.hu

4. Négy keréken gördülő politikusklón

György István főpolgármester-helyettes meglehetősen bizarr kampányeszközéről készített egy fotót Schwarzwalder mikroblogger. Az biztos, hogy a platón utaztatott papírmasé-jelölt is szűz terep volt eddig, méltó ellenfele az egri létrás embernek.

Nyugat.hu

5. A Független Kisgazdapárt malacos etűdje

Hozzászoktunk már, hogy a politikusok olykor állatok módjára taposnak át kollégáikon meg választóikon, ahogy éppen érdekeik kívánja, és az is már teljesen hétköznapi dolog, ha ezért leállatozzák őket (patkány, csótány, görény - kivéve Bajnai, őt libázzák ugye). Na de hogy politikusok vessenek be állatokat kampányfilmben, szerintünk olyanra sem volt még példa. Idáig!

6. A szombathelyi értelmetlen plakáthack

Nem hagyhatjuk ki a sorból természetesen a Hende Csaba plakátját leragasztó titokzatos gerillákat sem. Az ő üzenetük aztán szürreália a javából, hiszen egy kvázi "belsős infót" próbál ráerőszakolni az utca emberére, miszerint a honvédelmi miniszter a nőügyei miatt nem lesz többé honvédelmi miniszter. Ezért ezt az üzenetet alig páran értik csak meg, így már-már egy dadaista művészeti projektnek is beillik: értik az MSZP-ben, értik a Fideszben, de rajtuk kívül a kutya sem.

BZ

7. Kutyafuttatós Jobbik

A párt, amihez eddig a legtöbben a gárdát, a melegmenet köpködését, a cigánybűnözés hangoztatását, a nyílt zsidózást (és egyéb, hasonlóan "civilizált" megnyilatkozásokat) kötötték, nemrég egy olyan kampányfilmmel rukkolt elő, amivel akár az LMP is előrukkolhatott volna. Eredeti - vagy valós - szellemiségétől ennyire senki nem rugaszkodott el, olyan az egész, mintha egy tündérmesében járnánk, amiben Vona Gábornak már megjött az esze.

8. Orbán Viktor, az informatikai analfabéta az Instagramon

Magyarország miniszterelnöke kábé annyira ért az internethez, mint én a lópatkoláshoz. Ez ebből a videóból is kiderült, hiszen abban úgy fogalmaz a Facebookkal kapcsolatban, mint valaki, aki nagyon el akarja hitetni, hogy ezt a kérdést köpi-vágja. Pedig látszik, hogy nagyon nem, és tökéletesen fogalmatlan. Talán néha még a hányinger is elkapja, ha elétolnak egy böngészőt. Hát ezért az egyik legszürreálisabb történés az idei kampányban, hogy Orbán a népszerű mobilos képmegosztón, az Instagramon is megjelent - amihez nyilván még tizedannyi lövése sincs.

Nyugat.hu

Hát így kampányolnak Magyarország pártjai. Igazából tíz pontot szerettünk volna, de most ennyi jött össze, ellenben ha Önöknek vannak még jó tippjeik szürreális kampányfogásokra, ne tartsák magukban, van egy szép nagy kommentszekciónk itt lent!

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra