Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hende Csaba, Fekete Péter államtitkár és a vasi Fidesz prominensei együtt Hűségtúráztak

Régóta nem láttuk őket így együtt, mint ahogy most bejárták a magyar hazához ragaszkodó falvakat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület 2011-ben szervezte meg először a Trianon Emlékhónap Szombathelyen programsorozat záró rendezvényeként a Hűségtúra a hűség falvaiban elnevezésű lovas túrát és felvonulást. A túrát az 1921 és 1923 között történt magyar-osztrák határmegállapítás történelmi és helytörténeti eseményeire alapozták.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

I. és II. Világháború emlékhely koszorúzása
Puskás Tivadar, Hende Csaba. Fekete Péter és az együtt túrázó csapat.
Mészáros D. Zsolt

A járványügyi intézkedések miatt a szokásoshoz képest két héttel később, most hétvégéjén tartották. Nem akármilyen közéleti szereplők részvételével. A rendezvény fővédnökei, dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke és szombathelyi származású Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár is ott voltak Felsőcsatáron. (Itt jegyeznénk meg, hogy a szombathelyi rendezvényeken mostanában ritkábban szereplő Hende Csaba mintha jelentősen lefogott volna.Erről árulkodik inge is.) Velük koszorúzott Puskás Tivadar volt szombathelyi polgármester, s a helyi Fidesz más prominensei is. Nem láttuk viszont a résztvevők között Balázsy Pétert, Vas megye jegyzőjét, a Fidesz volt szombathelyi polgármester-jelöltjét.

Ám ha az ünnepség más résztvevőire és a történésekre is kíváncsi, nézze meg teljes galériánkat!

I. és II. Világháború emlékhely koszorúzása
I. és II. Világháború emlékhely koszorúzása
Mészáros D. Zsolt

A tíz hős hűséges vasi falu története

Szombathelytől néhány kilométerre volt tíz falu, amely nem nyugodott bele a trianoni diktátummal végrehajtott nemzetcsonkításba, és addig lázadozott, míg végül a nagyhatalmak - három évi elszakítottság után - hozzá nem járultak a hazához, Magyarországhoz való visszatérésükhöz. Ami ebben a cselekedetben a legfelemelőbb, hogy e falvak lakosai többsége nem magyar, hanem horvát és német nemzetiségű. E hűséges falvak a mai közigazgatás szerint: Szentpéterfa, Vaskeresztes, Ólmod, Pornóapáti, Narda, Felsőcsatár, és Horvátlövő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés