Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem varrnak tonnaszámra arcmaszkot a börtönben

Pedig havi 2.8 milliót ígértek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor néhány hónapja Orbán Viktor miniszterelnök a sátoraljaújhelyi börtönbe látogatott, hogy megnézze a Kínából jött maszkvarrógépet, többször is elhangzott, hogy a masina 2,8 millió arcmaszkot képes előállítani havonta- írja a hvg.hu .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azonban írásbeli kérdéssel fordult a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához, hogy megérdeklődje, hány arcmaszk készült már.

A parancsnokság válaszában azt írta, hogy 2020. május 25. óta 869 340 arcmaszkot gyártottak le, ami elég kevésnek tűnik ahhoz a mennyiséghez képest, amiről a kormányfő látogatásakor beszéltek.

Azzal védekezik a büntetés-végrehajtási országos parancsnok, hogy a 2,8 millió darabos havi mennyiség „a büntetés-végrehajtás teljes, maximális gyártási kapacitását fedi le az automata gépsorokon.” - teszi hozzá a 24.hu - De a válaszból az is kiderül, hogy a legyártott maszkokat a börtön területén tárolják.

hadházy táblája
civilhetes.net

Hadházy Facebook-bejegyzésében megemlíti:

„Több magyarázat lehet a blamázsra:

1.) a miniszterelnök képébe hazudott a börtönparancsnok (nem valószínű),

2.) Orbán tudta, hogy a gép semmire sem jó, de szükség volt egy jól megtervezett propagandahírre és/vagy,

3.) a kínaiak tréfálták meg a nekik gazsuláló miniszterelnököt.

Mindhárom lehetőség nagyon kínos. Mindenesetre az informátorom szerint a gép továbbra sem működik és már le is tettek róla. Most már kicsit érdekel tényleg, hogy mi folyik itt, így képviselőként bejelentkezem a sátoraljaújhelyi börtönbe, hátha engem is beengednek, nem csak a miniszterelnököt...”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés