Átadták a sportcsarnokot

Szerda délután két órakor Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke átadta Szombathely legújabb büszkeségét a Sportcsarnokot.

A politikus beszédében megemlékezett arról, hogy sportminiszteri minőségében először dr. Ipkovich Györggyel tárgyalt, aki arra kérte, hogy az állam támogassa a sportcsarnok építését. Sikerrel járt – tette hozzá. Majd általános derültséget kiváltva hozzátette: nem sok ember hozott el akkoriban a sportminisztériumból egy milliárd forintot.

Gyurcsány Ferenc méltatta a Szombathely sportsikereit. Azt mondta, ez a csarnok hűen tükrözi Szombathely modern arcát, hogy ez egy szerethető, élhető város.

Dr. Ipkovich György polgármester megköszönte az állam támogatását majd hozzátette: „Sok idő telt el amióta letettük az alapkövet, de elkészült. Ez egy ékszer, amit nem ékszerként fogunk kezelni. Azt szeretnénk, ha ezt a létesítményt a város sportolói, sportszerető közönsége minél jobban kihasználná.”

Szombathely díszpolgára, a századik magyar olimpiai aranyérem birtokosa, Hegedűs Csaba volt birkózó beszédében elmondta: egy régi álma teljesült a mai napon. Majd egy „Vasi olimpikonok” című könyvet ajándékozott a miniszterelnöknek.

A jelenleg is aktív sportolók nevében Dancsó Zoltán kick-box világbajnok osztotta meg első benyomásait a csarnokról. A protokolláris rendezvény után a jelenlevők a csarnokba vonultak, ahol városunk tánccsoportjai és a szombathelyi iskolák előadásában színpadra állított Mozgás öröme című előadást láthatták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport