2036-ban magyar ember léphet a Holdra

Az ESA most válogatja ki azokat az embereket, akiket szeretne eljuttatni a Holdra.

A Magyar Tudomány Ünnepén a magyar űrhajósprogram projektvezetője, Zábori Balázs tartott előadást. Az RTL úgy mutatta be a 33 éves fizikust, mint a magyar űrkutatás egyik kulcsfiguráját.

Zábori kijelentette, hogy az emberiség visszamegy a Holdra, és egy olyan rakétával, aminek magyar műszerek lesznek a fedélzetén.

Az ESA egyébként most válogatja ki azokat az embereket, akiket szeretne eljuttatni a Holdra. 149 magyar jelentkezett egyébként a programba, nyolcan bejutottak a kiválasztás második körébe. Ennek keretében 2030-ig legalább egy, de akár három európai úrhajós is a Holdra léphet szerencsés esetben.

„2036 jelenleg most a legreálisabb dátum” – válaszolta arra a kérdésre, mikor lehet a Holdon magyar űrhajós.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek