Visszavonulót fújtak Puskásnak – politikai ok a menesztés mögött?

Nem szakmai vezetője többé a Fidesz friss képviselője, dr. Puskás Tivadar a regionális mentőszolgálatnak. Az országos szervezet elutasítja a politikai célzattal kapcsolatos vádakat.

Menesztették Dr. Puskás Tivadart, a Fidesz színeiben parlamenti mandátumot elnyert főorvost a regionális mentőszervezet szakmai vezetői pozíciójából. (A szombathelyi mentőállomás vezetője a Vas megyei területi lista második helyéről jutott a Parlamentbe.) Puskás közalkalmazotti státuszából kifolyólag ugyan nem nyilatkozhatott lapunknak megbízásának visszavonásáról, Fidesz-közeli forrásaink szerint Takács Zoltán, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója már januárban, a mentőfőorvos képviselőjelöltté való kinevezésekor leszögezte: nem tartja összeegyeztethetőnek a politikai szerepvállalást és a szakmai titulust.

Bár Takács Zoltánt telefonon többször egymás után sem sikerült elérnünk, Győrfi Pál szóvivő egy állásfoglalást adott ki, ami alátámasztja előbbi információinkat: „az Országos Mentőszolgálat egyik fő értéke – ahogy ezt elődeink már az 1980-as évek végén is deklarálták – éppen a politikai áramlatoktól való függetlenségben rejlik. Ezen értékhez jelenleg is, továbbra is ragaszkodunk” – olvashattuk ebben.

A nyilatkozat leszögezi, hogy a menesztésre vonatkozó határozat kizárólag mentés-szakmai alapú: a 2005 áprilisa óta a regionálisan szerveződő mentősegységek a szakmai vezetőktől „új hozzáállást, megyehatároktól független operatív döntéseket igényelnek. Az első év vezetői munkájának értékelésekor Puskás dr. teljesítménye a megváltozott feladatok szempontjából elmaradt az elvárhatótól.” A képviselő azonban kivonuló mentőorvosként ezután is praktizálhat, munkaviszonya nem szűnt meg.

Puskás Tivadar életrajza

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet