Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Először csak leszólította Körmenden az utcán, majd meg sem állt addig, amíg 314 ezer forintot ki nem csalt tőle

Amikor tudomást szerzett arról, hogy a sértett feljelentést tett ellene, öt nap alatt 179 alkalommal zaklatta telefonhívásokkal.

A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, lopás bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki kihasználta a sértett hiszékenységét és két hét alatt 314.000 forintot csalt ki tőle 2020 nyarán Körmenden - közölte ma reggel a Vas Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott úgy ismerkedett meg a sértettel, hogy leszólította őt az utcán és egy – állítása szerint – arany nyakláncot kínált neki megvételre. A sértett visszautasította a vádlottat, aki ekkor 2.000 forintot kért arra hivatkozva, hogy a gyermekének szeretne ételt vásárolni. A sértett megsajnálta a vádlottat és átadta a kért összeget, mire a vádlott a sértett kezébe nyomta a nyakláncot.

Két nap múlva a vádlott ismét megszólította a sértettet, akinek hamis néven be is mutatkozott, s pénzt kért tőle kölcsön ételre a gyermekének. A sértett ekkor 10.000 forintot adott át a vádlottnak, s megadta a telefonszámát is a tartozás rendezése érdekében.

A vádlott ezt követően, még több esetben csalt ki pénzt a sértettől, aki az utolsó alkalommal 120.000 forintot adott át a vádlottnak. Ekkor a rendőrség igazoltatta a vádlottat és lefoglalták tőle az átadott összeget.

Ebben az időszakban a vádlott egy alkalommal az otthonában is felkereste a sértettet azzal az ígérettel, hogy a tartozását akarja törleszteni. A vádlott azonban a tartozás törlesztése helyett – amire anyagi lehetősége sem volt – kihasználta a sértett figyelmetlenségét, és ellopott tőle 154.000 forint értékben kerékpárt, íjat, távcsövet és egyéb eszközöket.

A vádlott továbbá, amikor tudomást szerzett arról, hogy a sértett feljelentést tett ellene, rendszeresen hívogatni kezdte a sértettet, hogy számon kérje a feljelentés miatt. A vádlott öt nap alatt 179 alkalommal zaklatta telefonhívásokkal a sértettet, és egyszer személyesen is felkereste és kérdőre vonta, hogy miért tett feljelentést.

A Körmendi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra