Eddig: 2 398 597 / 3 000 000 Ft, 108 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Műszaki menedzser szak a BDF-en

Műszaki menedzser szakon új képzést indít idén a Berzsenyi Dániel Főiskola, ahová pót felvételin még be lehet jutni. A hagyományosan tanárképzésre építő intézménnyel szemben már évekkel ezelőtt megfogalmazódott az elvárás, hogy műszaki területen is neveljen szakembereket, mivel ez Vas megye környékén hiányzik az oktatási kínálatból. Kovács Péter, a Vas Megyei Munkaügyi Központ igazgatója a Savaria Fórumnak elmondta: elsősorban a gazdaság érdekvédelmi képviselői, a gyáriparosok és a kamara, szorgalmazták, hogy induljon el a megyénken is a műszaki jellegű szakmák felsőfokú oktatása. Az álláshirdetésekben e szakemberek hiánya úgy mutatkozott meg, hogy például angolul beszélő villamosmérnököt, felsőfokú végzettséggel rendelkező műszaki szakembert kerestek a cégek. Kovács Péter szerint amennyiben középvezetői szintű, műszakilag jól képzett több nyelven beszélő szakemberek hagyják el a főiskolát, képesek lesznek betölteni a rájuk váró állásokat.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek

Tovább az oldalra