Éhezve, nyomorban halt meg az egykori újpesti sztárfocista

Most derült fény a szomorú életútra.

Nyomorban, hangyák, patkányok között, víz és áram nélküli viskóban éldegélt az Újpest ötszörös bajnoka a Fülöp-szigeteken.

A 64 éves Kolár Endre aztán annyira legyengült, hogy kómába esett, kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét - írja a Blikk .

Az újságnak nyilatkozó Dunai Ede író meséli ez az újságnak az annak idején ünnepelt klasszis történetét:

"A lakásmaffia őt is elérte, belekeverték egy ügybe, amiről nem tehetett, de börtönre ítélték. Nem akart a rácsok mögött élni, ezért olyan országba ment, amellyel nincs kiadatási egyezmény, azt gondolta, majd onnan kiharcolja, hogy kimondják az ártatlanságát."

Budapest, 1981. március 21. Kolár Endre (fehér mezben) hátvéd és a kivetődő újpesti kapus Kollár József közös erővel mentenek a kapura törő MTV-VM csatár, Turtóczky Sándor elől az Újpesti Dózsa
MTVA archivum

Kolárnak aztán elfogyott a pénze és nem volt, aki segítse. Először egy apartmanban lakott, aztán egy szobában, végül másoknál húzta meg magát egy viskóban. Teljesen elszegényedett, de időnként megengedték neki, hogy egy internetkávézóból leveleket írjon. Előfordult, hogy öt napig nem evett, sokszor csak kása jutott neki vízzel. Legyengült, ötven kilóra fogyott, egyre többször elesett, nem tudott járni, szédül. Orvoshoz sem mehetett, mert nem volt rá pénze.

Támogatást kért itthonról, de az MLSZ és klubja, az Újpest is csak annyit közölt, jobbulást kíván neki. Itthonról minimális nyugdíjat, 39 ezer forintnyit sikerült „kiharcolnia”.

Mindez már évekkel ezelőtt történt, de a részéletekre csak most derült fény, hogy Dunai könyvet ír a legendás sportolóról és annak hihetetlen életéről.

Kolár hamvait azóta sem sikerült hazahozni a Fülöp-szigetekről.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű